OVER CINDY

Als jeugdhulpverlener werkte ik met honderden kinderen en hun papa’s en mama’s om ervoor te zorgen dat het weer gezellig werd thuis. Naast dit werk studeerde ik in 2010 af als hondengedragstherapeut.

Ik werd gedragstherapeut met een specialisatie in de relatie tussen hond en kind: een hondengedragstherapeut met een ‘Nanny-expertise’. Ik merkte dat dit hondeneigenaren erg aansprak. Ik wist kinderen te betrekken bij de hond op een manier die leuk en veilig was, zonder dat je de hele tijd streng hoefde te zijn.

Met grote regelmaat kwam ik ook bij gezinnen met een bijter in huis. Honden die een kind hadden gebeten en daarom naar het asiel moesten of zelfs geëuthanaseerd werden.

Vreselijk vond ik dat, maar wat kon ik er aan doen? De ommekeer kwam toen mijn eigen hond uitviel naar een kind. Ik verloor al het vertrouwen in mijn hond en hield krampachtig kinderen op afstand. Wat had ik fout gedaan? En hoe kon ik voorkomen dat het ooit nog eens zou gebeuren?

Wanneer je wil lezen hoe ik het zelf heb aangepakt en hoe ik mijn klanten hierbij help, nodig ik je uit om mijn gratis Ebook te lezen.

E book


De vijf stappen naar maximale veiligheid

In het kort: ik heb vjif hond-kind vaardigheden ontwikkeld waarbij ik je leer hoe je jouw hond traint én hoe je daar kinderen bij betrekt.

Het resultaat: je hond en kind spelen veilig en gelukkig, zodat jij kunt genieten van beide.

OVER YVONNE

Ik liep met onze acht maanden oude Berner Sennenhond over een druk voetpad. Plotseling en volgens mij zonder aanleiding sprong onze hond omhoog naar het gezicht van een jongetje.

Mijn eerste reactie was ‘Dat doet ze anders nooit’ en dat was ook zo! Ik maakte mijn excuses, maar de vader en het kind waren zichtbaar aangedaan, begrijpelijk. Dat een ongeluk in een klein hoekje zit, werd me even heel duidelijk!

Gelukkig was mijn vriendin hondengedragstherapeut en hebben we direct actie  ondernomen om dit soort situaties te voorkomen.

Het viel me op hoeveel je zelf in de hand kunt hebben om soortgelijke situaties te voorkomen. Tenminste…wanneer je je er bewust van bent dat deze reacties zelfs bij de allerliefste hond voor kunnen komen.

In mijn werk als (trauma)therapeut en livecoach kom ik regelmatig volwassenen en kinderen tegen die in contact met honden bang zijn geworden of een trauma hebben opgelopen.

Angst voor honden heeft een enorme impact op iemands leven omdat ze overal in ons straatbeeld aanwezig zijn. Je kunt er niet omheen en je zou er ook niet omheen hoeven moeten! Mens en dier kunnen heel goed en veilig en samenleven , maar net in als iedere relatie dienen we op elkaar af te stemmen.

Anderen ervan bewust maken honden- en kinderleed te voorkomen is dan ook een missie waar ik helemaal achter sta’.

Yvonne Verschure – Innovator voor ondernemer en bedrijf