Eenmalige live met Cindy

Vier 10 jaar Dierbare Ontmoetingen met ons!

 

Het is FEEST! Op woensdag 10 juli 2024 vieren we ons 10-jarig jubileum, en dat willen we graag samen met jou doen!

Daarom organiseren we eenmalig een speciale online sessie: ‘Live met Cindy’, om 10.00 uur.

Tijdens deze gratis online sessie kun je al je vragen stellen over de interactie tussen je hond en de kinderen in je leven. Mis het niet!

Schrijf je hier in

Waarom je kunt deelnemen?

Het leven met kinderen en honden is prachtig, maar soms ook uitdagend. Op het ene moment geniet je van hoe lief ze voor elkaar zijn, en op het andere moment merk je hoe ze je grenzen opzoeken en je uittesten.

Misschien loop je al langer ergens tegenaan, schuurt er iets, of heb je gewoon even een steuntje in de rug nodig.

Tijdens dit live event beantwoord ik 90 minuten lang online allerlei vragen over de interactie tussen kinderen en honden. Of je nu een kleine zorg hebt, een irritatie wilt bespreken, of advies zoekt om problemen te voorkomen – alle vragen zijn welkom!

Onze missie is niet alleen om het aantal bijtincidenten te verminderen, maar ook om het gemopper in huis te beperken. Dus als je vragen hebt over hoe je je (klein)kind kunt begeleiden in de omgang met je hond, ben je hier aan het juiste adres.

Door met elkaar te praten, ervaringen te delen en echt te luisteren naar kinderen, kunnen we veel bereiken. We willen begrijpen hoe kinderen denken over de hond en wat hun wensen en verlangens zijn. Daarom zijn tijdens deze live sessie ook vragen van kinderen van harte welkom.

En weet dat je geen vraag hóeft te stellen om toch waardevolle inzichten op te doen.

Mogelijke Vragen:

 • Balans vinden: “Ik probeer alle ballen hoog te houden en merk dat ik niet altijd adequaat reageer als er iets gebeurt tussen mijn hond en kind. Wat kan ik doen om hierin meer rust en veiligheid te krijgen?”
 • (Over)enthousiaste hond: “Mijn kind wordt steeds omvergelopen door onze enthousiaste hond. Waarom gebeurt dit en wat kan ik doen om dit te stoppen?”
 • Grommen tijdens het eten: “Mijn hond gromt soms naar mijn kind als hij tijdens het eten dichtbij komt. Hoe reageer ik hier het beste op?”
 • Ongewenst gedrag: “Mijn kind trekt aan de staart van onze hond, ondanks dat ik hem steeds zeg dat hij moet stoppen. Hoe kan ik dit gedrag veranderen?”
 • Hond voeren: “Mijn kind voert onze hond constant eten van zijn bord, ondanks mijn herhaalde waarschuwingen. Hoe leer ik hem om dit niet te doen tijdens maaltijden?”
 • Opvoedkundige balans: “Mijn partner vindt dat ik te toegeeflijk ben tegenover onze hond als het gaat om de interactie met ons kind. Hoe kan ik de balans vinden tussen het opvoeden van de hond en het kind?”
 • Familieconflicten: “Mijn schoondochter heeft kritiek op de manier waarop ik onze hond aanstuur in relatie tot haar kind, ons kleinkind. Dit maakt me gespannen en onzeker. Hoe kan ik hiermee omgaan?”
 • Zelfvertrouwen: “Mijn vrienden vinden dat ik te beschermend ben ten opzichte van onze hond wanneer hun kinderen in de buurt zijn. Hoe kan ik meer zelfvertrouwen krijgen in mijn beslissingen en dit duidelijk maken aan anderen?”

Voor Hondenprofessionals:

Ook hondenprofessionals zijn van harte welkom. Sinds 2017 ondersteunen we ook andere professionals die met vragen over hond en kind puzzelen. Wil je jouw klant de gelegenheid geven om hun vragen live aan ons te stellen en zelf ook aanwezig zijn? Dat kan allemaal tijdens deze sessie.

Vragen van Kinderen:

Kinderen kunnen ook vragen stellen, zoals:

 • “Waarom volgt de hond me altijd door het huis en snuffelt aan mijn spullen? Het voelt alsof hij me in de gaten houdt en dat irriteert me.”
 • “Waarom pakt de hond altijd mijn speelgoed af en rent ermee weg? Ik wil gewoon rustig kunnen spelen zonder dat hij steeds mijn spullen afpakt.”
 • “Onze hond luistert nooit naar me als ik hem roep, en dat maakt me boos of verdrietig. Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij ook naar mij luistert en me niet negeert?”
 • “Ik voel me angstig als onze hond gromt naar andere honden tijdens het uitlaten. Hoe kan ik hiermee omgaan en ervoor zorgen dat hij niet boos wordt?”

Praktische Informatie:

Duur: 90 minuten (maar je bent ook van harte welkom als je maar een kwartiertje kunt meedoen).

Live event: Het leukst is om live mee te doen, maar we sturen je ook de replay toe.

Plaatsen: Er is plaats voor 100 deelnemers, dus meld je snel aan!

Hoe schrijf je je in?

Meld je hieronder aan, en als je een vraag hebt over de interactie tussen kind en hond, beantwoord dan de aanvullende vragen.

We doen ons uiterste best om alle vragen te beantwoorden.

We kijken ernaar uit je te zien op het live feestje op 10 juli 2024. 🥳

Ken je iemand die hier baat bij zou hebben? Deel dan gerust deze pagina met hen. Namens alle honden en kinderen in Nederland en België, dank je wel!

Wil je een vraag indienen namens een kind en wil je een tip ontvangen om via de tover-vraag een gesprekje aan te knopen over de hond, bekijk dan de video of vul enkel de vragen in.

Ja, ik ben erbij!

 

Wil je een vraag indienen? Beantwoord dan deze vragen:
Vraag namens een kind. Als je een vraag indient namens een kind, vul dan deze vragen in of laat het kind het zelf invullen:

 

dit veld niet invullen s.v.p.


Wie zijn Cindy en Yvonne?

Dierbare Ontmoetingen werd in 2014 opgericht met een duidelijke missie: niet alleen om (bijt)incidenten tussen honden en kinderen drastisch te verminderen, maar ook om het gezinsleven gezelliger en vrijer te maken. Dit doen ze door dierbare ontmoetingen te faciliteren tussen eigenaren, kinderen en honden.

Cindy heeft veel ervaring als jeugdhulpverlener en gezinscoach, waar ze met honderden ouders en kinderen heeft gewerkt. In 2014 begon ze als gedragstherapeut met een specialisatie in de relatie tussen hond en kind, wat haar nu een unieke 'hondengedragstherapeut met Nanny-expertise' maakt.

Yvonne heeft van jongs af aan twee passies: het helpen van mensen en kinderen, én vrij zijn. Als (trauma)therapeut en life coach kwam ze vaak volwassenen en kinderen tegen die angst voor honden hadden ontwikkeld. Deze angst kan een enorme impact hebben op iemands vrijheid, omdat honden overal zijn. Het bewustmaken van mensen om leed bij eigenaren, kinderen en honden te voorkomen, is haar missie. Dit leidde ertoe dat zij in 2018 samen met Cindy Dierbare Ontmoetingen ging runnen.

 

Dierenliefde en Avontuur: 24/7 Huisoppasdienst

Yvonne en Cindy genieten van een levensstijl vol plezier en avontuur naast hun werk, wat hen prachtige dierbare ontmoetingen oplevert. Ze bieden namelijk ook een 24/7 oppasdienst voor dieren bij mensen thuis, waardoor hun liefde voor dieren en mensen een nog groter onderdeel van hun leven wordt.

Vind je dit leuk? Neem dan hier een kijkje: Huisoppas Brabant.