Hieronder vind je de meest gestelde vragen door hondeneigenaren op een rijtje:

Ik maak me zorgen over mijn hond in relatie tot kinderen, waar kan ik mijn zorg delen?

Hiervoor ben je bij Dierbare Ontmoetingen aan het juiste adres. Onze missie is het voorkomen van bijtincidenten van honden naar kinderen. Maar om incidenten te voorkomen is het belangrijk dat we op voorhand reageren en in contact komen. Preventie voorkomt veel leed. Precies daarom willen we graag van je horen wat je zorg precies is en welke vragen je hebt. Meld je aan voor een kosteloos telefonisch gesprek met een kind-hond-professional via deze link 

En wat als het kind al gebeten is?

Ook dan komen we graag met je in gesprek. Wat kun je doen naar de hond, maar ook wat kun je doen naar het kind toe? Bijtincidenten komen helaas regelmatig voor. Maar we hebben er dus ook veel ervaring mee. Graag delen we die met je.  

Als ik een melding doe wat gebeurd daar dan mee?

Iedere melding zal bij voorkeur via een telefonisch gesprek verlopen. Hierin zullen we vragen stellen en afstemmen wat het probleem precies is. Indien mogelijk zullen we een advies geven wat een goede vervolg stap zou kunnen zijn. Tot slot zullen we de melding invoeren in ons data bestand. Hierin kunnen alleen de kind-hond-professionals werken en eventueel een melding doen. Deze gegevens worden vervolgens anoniem ingezet om bijtincidenten te voorkomen. Zo kunnen we bijvoorbeeld zien in welke regio de meeste bijtincidenten plaatsvinden, maar ook hoe oud het kind is en hoe we hier in de toekomst op in kunnen springen om dit te voorkomen.

Melden kun je doen door even contact met ons op te nemen via deze link iedere professionals op deze site kan bij ons melden met de informatie die je geeft.

Hoeveel kinderen worden er per jaar gebeten in Nederland?

Van de 150.000 bijtincidenten die per jaar plaats vinden in Nederland, betreft het in 75.000 gevallen een kind. Waarschijnlijk liggen de getallen inmiddels hoger omdat er ieder jaar meer kinderen en honden in ons land wonen. Tevens zijn dit enkel de gevallen waarvan toen der tijd een melding is gemaakt.  Dit uitgebreide onderzoek komt uit de volgende bron: Hondenbeten in perspectief 2008

Betreft het meestal een vreemde hond?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken komt het meeste aantal (bijt)incidenten voor in een situatie waarbij de hond en het kind elkaar kennen. Klik op de volgende link voor meer informatie: 

Wat kunnen jullie voor ons betekenen?

Naast een lange termijn visie om bijtincidenten te voorkomen nodigen we je uit om meteen even contact met ons op te nemen rondom je vraag. Iedere situatie is anders en we kunnen je het beste helpen als je je vraag gewoon even aan ons stelt.  

Kijk voor alle tips en ervaringen in het voorkomen van bijtincidenten onder de knop GRATIS. Hier vind je tientallen blogs, vlogs en tips rondom kind en hond.

Of meld je <ahref=”https://dierbareontmoetingen.nl/category/blog/gratis-info-voor-hondeneigenaren/” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>hier aan om ontwikkelingen toegezonden te krijgen. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derden en je kunt je op elk moment weer afmelden 

Heb je na het lezen van deze FAQ nog vragen dan stel ze gerust door hiernaast een gesprek aan te vragen. Dat kan met ons of met één van onze kind-hond professionals bij jou in de buurt.