Waarom zou je preventief investeren in veiligheid?

 

Ik bedoel voordat er echt iets voorvalt? Benieuwd naar ervaringen van anderen die dit deden?

Lees hieronder een greep uit de testimonia van (oud) klanten en hondeneigenaren. De testimonia zijn klikbaar voor het lezen van het hele verhaal. Mocht je vragen of interesse hebben in één van onze programma’s kijk dan even op ons AANBOD voor alle mogelijkheden of plan een gratis kind-hond-screeningsgesprek in. 

 

 

 

Iedereen vindt veiligheid een belangrijk onderwerp? Maar waarom is het dan zo moeilijk om op kinderen en honden te investeren?  Het komt nog steeds vaak voor dat eigenaren zeggen dat hun hond zo lief is voor kinderen en dat de hond werkelijk alles goed vindt.

Maar als bijna iedere eigenaar dat vindt, hoe kan het dan dat er in Nederland toch jaarlijks 75.000 kinderen gebeten worden?

Een veel gehoord argument van eigenaren is dat de hond niet zal bijten, omdat de eigenaar met de hond gehoorzaamheidstraining volgt. Uit onderzoek is gebleken dat 66% van de honden die een kind gebeten hadden, gehoorzaamheidstraining hadden gevolgd.

Voor veel eigenaren is preventief aan de slag gaan nog ongewoon of het ‘is te duur’. Maar juist daar ligt veel winst te behalen. Op tijd ingrijpen, voordat er iets mis gaat is zoveel gemakkelijker. 

Als er eenmaal een incident is geweest blijkt het veel lastiger te zijn voor alle partijen om weer dat veilige en gelukkige gevoel terug te krijgen. Het ‘eruit trainen’ van gedrag kost veel meer inspanning.  Én brengt vaak meer kosten met zich mee dan het te voorkomen. 

Wanneer schakelen eigenaren onze hulp in bij kind-hond problemen?

Waarom het zo belangrijk is om zichtbaar te zijn in het werk wat we doen. [...]

Nieuws dat raakt

Baby Robin doodgebeten Ik kreeg de vraag of ik het artikel in de Volkskrant al [...]