Paulieke Breukers

Jaren geleden stond ik trillend en zwetend, met de tranen in mijn ogen stokstijf voor me uit te staren als er een hond in een straal van pakweg tien meter bij me in de buurt kwam.

Minuten nadat de hond gepasseerd was (meestal zonder zich ook maar een ogenblik om mij te bekommeren), voelde ik mijn hart nog tekeer gaan.

Enkele jaren geleden besloot ik dat het niet langer zo kon en zocht ik hulp. En die kreeg ik, van Cindy. Vier trainingen waren ervoor nodig.

Ondoorgrondelijke puber die ik was, Cindy had me al snel door. Dankzij haar kon ik me weer vrij bewegen. Nu, de pubertijd gepasseerd, krijg ik binnenkort mijn eigen hond.

Bedankt Cindy, voor je moeiteloze geduld en je onuitputtelijke honden- en mensenkennis!

Carola Vrolijk

Als gastgezin van asielhonden krijgen we steeds (tijdelijk) andere honden over de vloer. Allemaal hebben ze een ander karakter en een andere gebruiksaanwijzing. Dit vraagt van ons en onze kinderen veel aanpassingsvermogen, en zorgt wel eens voor “spannende” situaties.

 

Tijdens het bijwonen van een lezing van Cindy bij Dierbare Ontmoetingen, leerde ik dat ik hier zelf een grote rol in heb zonder dat ik me dat besefte.

Cindy beantwoord vragen met weder vragen waardoor je met haar hulp tot juiste inzichten komt. Ik vond dit erg prettig werken! Zij heeft een rustige stem en is geduldig. Neemt je vragen serieus en ook in ons telefonisch consult nam zij de tijd voor mij en gaf me stof tot nadenken.

 

Ik raad iedereen aan die honden en kinderen in zijn of haar leven heeft eens contact op te nemen met Dierbare Ontmoetingen. Zelfs als er geen problemen zijn! De informatie en kennis die je van Cindy krijgt maakt je een betere hondeneigenaar! 

Esmee van Seeters

Een grote stap vooruit na 1 drukke, intensieve, gezellige, leerzame dag trainen.

Begin dit jaar liet onze hond steeds vaker ongewenst gedrag zien. Na een hap incident was voor ons de maat vol. Het vertrouwen in onze eigenlijk hele lieve, zachtaardige hond was weg. Maar wat moet je dan, hem weg doen?

 

Op dat moment kwamen we bij Dierbare Ontmoetingen terecht. Cindy kwam met een voorstel om 1 hele dag intensief aan de slag te gaan met onze hond om zo weer vertrouwen te krijgen in zijn kunnen.

 

De dag heeft ons veel gebracht vooral het inzicht in ons eigen handelen is daardoor veranderd. Wij kunnen door het aanpassen van ons gedrag dat van onze hond ook veel beter sturen.

Daarnaast heeft het ons gemotiveerd om er voor te gaan, te gaan trainen, doelen te stellen en zo het vertrouwen in ons eigen kunnen weer te vergroten.

Dat is wat Dierbare Ontmoetingen ons gebracht heeft. Dank je wel daarvoor.

 

 

Waarom zou je investeren in veiligheid, gewoon preventief?

Ik bedoel voordat er echt iets voorvalt? 

 

 

Iedereen vindt veiligheid een belangrijk onderwerp? Maar waarom is het dan zo moeilijk om op kinderen en honden te investeren?  Het komt nog steeds vaak voor dat eigenaren zeggen dat hun hond zo lief is voor kinderen en dat de hond werkelijk alles goed vindt.

Maar als bijna iedere eigenaar dat vindt, hoe kan het dan dat er in Nederland toch jaarlijks 75.000 kinderen gebeten worden?

Een veel gehoord argument van eigenaren is dat de hond niet zal bijten, omdat de eigenaar met de hond gehoorzaamheidstraining volgt. Uit onderzoek is gebleken dat 66% van de honden die een kind gebeten hadden, gehoorzaamheidstraining hadden gevolgd.

Voor veel eigenaren is preventief aan de slag gaan nog ongewoon of het ‘is te duur’. Maar juist daar ligt veel winst te behalen. Op tijd ingrijpen, voordat er iets mis gaat is zoveel gemakkelijker. 

Als er eenmaal een incident is geweest blijkt het veel lastiger te zijn voor alle partijen om weer dat veilige en gelukkige gevoel terug te krijgen. Het ‘eruit trainen’ van gedrag kost veel meer inspanning.  Én brengt vaak meer kosten met zich mee dan het te voorkomen. 

Tom & Brenda van Lin

 

Wij hebben contact opgenomen nadat onze hond onze dochter van 14 maanden een flinke waarschuwing gegeven had. Wat was ik geschrokken! Mijn eerste reactie was; hoe kon dit gebeuren?

Ik was al het vertrouwen in Ares onze hond kwijt.

We namen contact op met Cindy. Nog steeds was ik een beetje sceptisch, zou ik Ares ooit weer kunnen vertrouwen? Maar wat heeft Cindy ons geholpen! 

 

Dit alles is nog niet zo lang geleden. ik ben er nog niet, maar beetje bij beetje win ik het vertrouwen van onze beste vriend Ares terug! Wat een fijn gevoel! 

 

*****

‘Ik volgde de lezing over kinderen en honden omdat ik nieuwsgierig was naar nieuwe inzichten en methodes.

Wat mij bij is gebleven dat ik het bijzonder plezierig vond om naar Cindy te luisteren. Ik voelde me veilig om een mening te geven, ze was positief en motiverend. Een super leuke leerzame middag.

Hondenschool Vorden

 

Cindy schreef een E-book, kijk even op

deze link als je er meer van wilt weten. 

 

 

 

Wil je een kosteloos gesprek met één van onze kind-hond-professionals? Klik dan even op de knop hieronder. 

Tijdens dit gesprek bespreek je:

    •  wat precies het probleem is, wat is de aanleiding?
    •  wat de 1-ste stap naar een oplossing is.
    •  hoe je hierbij geholpen kunt worden.

Meld je even aan en dan stuur ik je per e-mail een paar vragen. Doordat we eerst even contact hebben kan ik goed inschatten wie je het beste kan helpen.

Ja, ik meld me aan voor een Kind-hond-screeningsgesprek

Online programma: maak jezelf en je woef babyproof

Ik dacht: “Die eerste ontmoeting doe ik wel even. Maar tijdens het oefenen was dat bestwel pittig, de honden sprongen op en waren druk. Zo wilde ik dat natuurlijk niet.

Door een script te schrijven, een plan te maken weet ik nu vele malen beter wat er op me af gaat komen en ik ga veel bewuster om met mijn honden. 

Kim en Brett/ Zandvoort

Online programma: maak jezelf en je woef babyproof

Doordat je dit programma volgt, besteed je letterlijk tijd aan je hond en de verandering die gaat komen.

En ik denk dat dit zeker bij je eerste kindje erg belangrijk is. Wij hebben ons voorbereid inplaats van het allemaal op ons ‘af te laten komen’.

En dat voelt zoveel beter!”

Eline Dek