Wanneer schakelen eigenaren onze hulp in bij kind-hond problemen?

Waarom het zo belangrijk is om zichtbaar te zijn in het werk wat we doen.

Wat door de ene eigenaar als een probleem gezien wordt, is het voor de andere eigenaar een kwestie van ‘een slecht momentje’.

Een incident; een grom, een hap, een nipje of een grauw, het is niet voor iedereen ‘groot alarm’. En dat snappen we, er bestaan zoveel grote verschillen tussen kinderen en honden en wat ouders wel of niet oké vinden.

Wat naar voren komt uit de meldingen vanuit het eerste kwartaal (2021) is dat 70 % contact met ons opneemt wanneer er al minstens één keer een incident heeft plaatsgevonden.

Als eigenaar bepaal je zelf, net zoals wij dat doen, als het met onze gezondheid niet goed gaat, of wanneer een kind of wij zelf niet lekker in ons vel zitten.

We weten dat je als eigenaar o.a. hoopt dat het gedrag van je hond ‘overwaait’ of dat hij er wel overheen groeit. Of dat een (klein)kind gewoon nog even moet wennen. En hoewel wij dat ook hopen, weten we dat bovenstaande incidenten serieuze signalen zijn voor honden. Waarin ze aangeven dat er iets niet oké is voor hen.

Voor ons blijft het daarom belangrijk om zichtbaar te zijn in wat we doen.

Zodat eigenaren zich meer bewust worden en hun zorg met ons bespreken.

Zodat wij kunnen beluisteren of hun zorg gegrond is.

Zodat we kleine problemen klein kunnen houden en wij het werk doen waarbij we kind én hond ondersteunen.

Op deze manier kunnen we kleine problemen klein houden!

Dierbare groet,
Cindy

 

P.S. Hieronder vind je nog enkele manieren waarop we je mogelijk verder kunnen helpen. Kijk maar of er iets voor je bij zit.
 
Lees je dit als hondeneigenaar kijk dan eens op onze trainingen: Hondenkind (ons meest unieke uitgebreide programma waarin je alles wat wij geleerd hebben zelf leert toe te passen), Maak je Woef baby Proof (voor iedereen die een hond heeft en (klein) kinderen op komst heeft. Of het meest laagst drempelig programma Wat als je hond gromt?
 
 
Lees je dit als hondenprofessional die met kind en hond werkt of wil gaan werken?
* Klik hieronder op de link voor ons gratis Webinar Knettergoed Communiceren met kinderen

Je ontvangt hierin mijn 25 beste tips & technieken in het praten met kinderen.

* We krijgen veel vragen rondom het werken met kinderen, en over hoe je je bedrijf kunt opbouwen. Wanneer je nu niet goed weet hoe te starten of over je carrière wil sparren, dan nodig ik je van harte uit voor een gratis telefonisch spar-gesprek
 
In dit gesprek neem ik vrijblijvend 3 waardevolle punten met je door zodat je een 1ste stap kunt zetten.