Een kijkje in ons leven…

 

Honden die spelen en dollen met andere honden of kinderen, we kunnen er gewoon naar blijven kijken 🙂 Onze hond Veda was ook zo. Een echte Berner Sennen lobbes.

Relaxed, enthousiast en zalig om bij te zijn. Tot ze op een dag rakelings langs het gezicht van ons oppaskind hapte.

Vanaf dat moment wisten we dat zelfs de liefste hond onverwacht kan reageren. Dit had ze in heel haar leven nog nooit gedaan. 

Cindy was net gestart met de studie gedragstherapeut voor honden. Dit maakte dat we onszelf helemaal achter de oren krapte omdat we het niet hadden opgemerkt. Dit maakte dat we onszelf verder verdiepte in haar gedrag en naar een structurele oplossing zochten.

We stonden ervan verstelt hoe vaak dit voorkomt. Meer dan 200 x per dag alleen al in Nederland! We kwamen er achter hoe weinig er over te vinden was dat echt helpend en ondersteunend was voor ons op dat moment.

Cindy werkte de jaren daarna al als gedragstherapeut voor honden en wist er veel van, maar door Veda heeft ze hier haar specialiteit van gemaakt: Het voorkomen van bijtincidenten van honden naar kinderen. 

Vanaf 2018 zijn we samen het bedrijf gestapt: Dierbare Ontmoetingen dat Cindy in 2014 oprichtte. Daarin werkte we eerst alleen met eigenaren en daarna zijn we juist andere hondenprofessionals gaan trainen. Dankzij die stap en de kwaliteit van onze kind-hond professionals kunnen we nu nog meer honden bereiken en gezinnen helpen.

Speciaal voor jouw als hondeneigenaar hebben we een gratis E-book geschreven in samenwerking met Prins. Hierin ontdek je wat je kunt doen in 5 stappen om het veilig te houden tussen kind en hond.

download hier het gratis E-Book

 

Onze levensstijl

Naast ons werk binnen Dierbare Ontmoetingen hebben een levensstijl die ons plezier, avontuur en prachtige dierbare ontmoetingen geeft. We bieden namelijk een oppasdienst voor dieren bij mensen in huis. 

Dit is begonnen als grapje waarin we 3 maanden ons huis uitgingen en in onze camper wilde gaan toeren. Toen kregen we vragen van familie en vrienden om tijdens hun vakantie op hun huis en ‘haard’ te komen passen. Van daaruit groeide de vraag zo gestaag dat kennissen van kennissen ons benaderde voor oppas en we nauwelijks nog thuis waren. 

Dit is uitgegroeid tot een professionele oppasdienst waarbij we in de huizen van eigenaren oppassen. Wat in 2015 startte als een grap is nu ons dagelijks leven. Het houd ons ‘wakker’ en inspireert ons om flexibel en open te leven.

Zo reizen we van oppas naar oppas, komen we op de mooiste plekjes en ontmoeten we de liefste dieren én hun eigenaren. Wat is begonnen als Huisoppas Brabant doen we inmiddels door heel Nederland en Europa.

Door ondernemend, nieuwsgierig  en betrouwbaar te zijn hebben we een vaste klanten kring opgebouwd en al veel succes en plezier geboekt met onze oppasdienst. Klik HIER om te lezen wat andere van onze oppasdienst vinden of kijk gerust eens op onze Website voor meer informatie. 

We pakken ieder jaar een moment om onze levensstijl te evalueren en te creeren. Dan zeggen we tegen elkaar: “Gaan we nog door met reizen of gaan we naar huis?” Tot op heden hoeven we elkaar maar een paar seconden aan te kijken, dan verschijnt er een brede glimlach en weten we dat we het avontuur nog voortzetten.

 

OVER CINDY

Als jeugdhulpverlener werkte ik met honderden kinderen en hun papa’s en mama’s om ervoor te zorgen dat het weer gezellig werd thuis. Naast dit werk studeerde ik in 2010 af als hondengedragstherapeut.

Ik werd gedragstherapeut met een specialisatie in de relatie tussen hond en kind: een hondengedragstherapeut met een ‘Nanny-expertise’. Ik merkte dat dit hondeneigenaren erg aansprak. Ik wist kinderen te betrekken bij de hond op een manier die leuk en veilig was, zonder dat je de hele tijd streng hoefde te zijn.

Met grote regelmaat kwam ik ook bij gezinnen met een bijter in huis. Honden die een kind hadden gebeten en daarom naar het asiel moesten of zelfs geëuthanaseerd werden.

Vreselijk vond ik dat, maar wat kon ik er aan doen? De ommekeer kwam toen mijn eigen hond uitviel naar een kind. Ik verloor al het vertrouwen in mijn hond en hield krampachtig kinderen op afstand. Wat had ik fout gedaan? En hoe kon ik voorkomen dat het ooit nog eens zou gebeuren?

Wanneer je wil lezen hoe ik het zelf heb aangepakt en hoe ik mijn klanten hierbij help, nodig ik je uit om mijn gratis Ebook te lezen.

E-book

OVER YVONNE

Van jongs af aan ben ik gepassioneerd over twee dingen: Mensen helpen en ondernemen. Het is dan ook geen toeval dat ik mijn geld zowel in de geestelijke hulpverlening én als ondernemer verdiende in mijn eigen praktijk.

Ondernemen op een manier dat je met je passie je inkomsten kunt verdienen. Daar heb ik 23 jaar mensen in ontmoet en gecoacht. Zowel werkzoekende als werkgevers de opzoek waren naar extra krachten bracht ik met elkaar in contact.

De laatste 10 jaar heb ik me gespecialiseerd in wat ons drijft in ons werk én hoe je je talenten kunt inzetten om op de lange termijn je werk met passie te blijven doen. 

Om dat verder te ontwikkelen ronde ik tijdens mijn werk nog 2 studies af: Hogere kader Pedagogiek en integrale Hypnotherapie en Lifestyle coaching.

Daarnaast hadden we zelf een prachtige hond, zo één die iedereen wil aaien, iets wat niet altijd goed ging…  

Gelukkig was mijn vriendin hondengedragstherapeut en hebben we direct actie ondernomen. 

Het viel me op hoeveel je zelf in de hand kunt hebben om soortgelijke situaties te voorkomen. 

In mijn werk als (trauma)therapeut en lifecoach kwam ik regelmatig volwassenen en kinderen tegen die in contact met honden bang waren geworden.

Angst voor honden heeft een enorme impact op iemands leven omdat ze overal in ons straatbeeld aanwezig zijn. Je kunt er niet omheen, en je zou er ook niet omheen moeten hoeven! Mens en dier kunnen heel goed en veilig en samenleven, maar net als in iedere relatie dienen we ons op elkaar af te stemmen. 

Anderen ervan bewust maken hond- en kinderleed te voorkomen is dan ook een missie waar ik helemaal achter sta. Dat heeft gemaakt dat we samen Dierbare Ontmoetingen runnen…

Yvonne Verschure – Innovator voor ondernemer en bedrijf

Heb je een vraag over je hond en je (klein) kind? 

Meld je dan nu even aan voor een gratis telefonisch kind-hond-screeningsgesprek met één van onze kind-hond-professionals.

In dit telefonisch gesprek van ongeveer 30 minuten wordt er gekeken naar:

  • wat is precies het probleem, wat is de aanleiding?
  • wat is de 1-ste stap naar een oplossing?
  • hoe je hierbij geholpen kunt worden.

Klik op de knop hieronder en we spreken elkaar snel.

Kind-hond-screeningsgesprek