1-daagse training: Hoe je kinderen traint in de omgang met jouw hond, zodat het leuk en veilig is voor allebei 
 

Ik ben benieuwd of jij je als hondeneigenaar
in het volgende herkent:

 
 
 • Ben je wel eens ongerust als jouw hond en kinderen samen spelen?
 • Zie je soms op tegen ontmoetingen met kinderen (en vermijd je dit)?
 • Weet je niet altijd hoe je een kind aanstuurt in het contact met jouw hond. En zeker bij een kind van iemand anders?
 • Weet je niet wat je moet doen als jouw hond schrikt van een kind of als een kind per ongeluk je hond pijn doet?
 • Loop je weleens op je tenen als je hond en kinderen samen zijn en voel je jezelf dan een politieagent?

Vertrouw maar op mijn woorden: Je bent niet de enige

 
 

Jaarlijks worden er in Nederland meer dan 75.000 kinderen gebeten. Heel vaak betreft dit een hond uit het eigen gezin of die van familie of vrienden. En dit is absoluut niet nodig!

En je hoeft geen hondenexpert te zijn, zo lang je maar gemotiveerd bent en openstaat voor nieuwe ideëen. 

Ik vond het vroeger vreselijk moeilijk om kinderen bij mijn hond te betrekken en helemaal toen mijn hond een keer was uitgevallen naar een kind. Ik was zo geschrokken dat ik mijn hond en kinderen daarna uit elkaar probeerde te houden. Dat werkte averechts, want daarna ging het toch nog bijna een keer echt mis. 

Ik heb ook moeten leren hoe ik kinderen op een positieve manier betrek bij mijn hond en nu dat is gelukt ben ik daar zo gelukkig mee. Of het nou om drukke of bange kinderen gaat, baby’s,  peuters of tieners, ik weet wat ik moet doen en wanneer ik in actie moet komen. En dat voelt enorm goed. Ik kan nu voor plezier en veiligheid zorgen.

Het is mijn missie om je daarbij te helpen zodat iedere ontmoeting tussen jouw hond en kinderen veilig en leuk verloopt, voor hen allebei maar zeker ook voor jou zelf!

Eigenaren vertellen me vaak dat ze veel op hun hond mopperen of een kind op afstand houden. Ik weet er alles van, ik deed dat ook. Maar dat is niet wat je wil als eigenaar.

Je wil genieten van allebei. Je wil dat ze samen zijn, Je wil dat hond en kind ook kunnen genieten van elkaar met plezier en zonder gevaar.

Hoe creëer je zo’n veilige en ontspannen situatie ?

 • Leer hoe je op een positieve manier invloed kunt uitoefenen op een kinderen, zodat zij met plezier met je samenwerken.
 • Geniet echt van zowel je hond als van kinderen terwijl ze allebei tegelijkertijd bij je zijn.
 • Weet feilloos wat je moet doen wanneer een kind je hond laat schrikken of pijn doet, zodat jouw hond geen negatieve associaties met kinderen krijgt.
 • Stuur kinderen vol vertrouwen aan op een manier die bij jou past, zodat het makkelijk is om vol te houden.
 
Lees waarom andere hondeneigenaren aan deze training deelnemen:
 
 
“Ik heb 2 honden, een Kooiker en een Boomertje en een kleindochter van 5 jaar. Mijn Kooiker reageert fel op kinderen en ik merk dat ik situaties met kinderen vermijd. Wanneer in de zomer alle kinderen weer buitenspelen, merk ik dat ik een stukje omloop en kinderen vermijd. Ik ben op zoek naar oplossingen. Ik heb al veel trainingen gevolgd met mijn hond, maar ik ben vooral op zoek naar een training van mijzelf. Ik heb toch een soort van angst dat er ooit iets gebeurt en dat merkt mijn hond natuurlijk. Hoe vaak ik mijn kleindochter ook uitleg dat ze niet over mijn hond heen moet hangen, ze doet het toch. Er is nog niets gebeurd, maar ik maak me er wel zorgen over. Ik volg deze training omdat ik meer invloed wil hebben op mijn kleindochter, zodat ik zelf meer rust uitstraal wat direct een effect zal hebben op mijn honden. Ik ben ervan overtuigd dat de kans dat er ooit iets zal gebeuren afneemt.’

Nelly Boot

“Al jaren verlang ik naar een hond. Toch stel ik de komst van onze toekomstige viervoeter alsmaar uit. Bij de combinatie van kinderen en honden, zie ik immers heel wat beren op de weg. Graag wil ik hen leren om op een correcte en veilige manier met honden om te gaan, maar kinderen zijn vaak uitgelaten en impulsief. Bovendien ben ik van nature niet meteen een charismatisch leidersfiguur: mijn instructies vallen maar al te vaak in dovemansoren. Echter, in het contact tussen kind en hond moet je soms heel snel en effectief kunnen ingrijpen, dus deze lesdag lijkt me op het lijf geschreven. Reeds bij het eerste contact met Cindy had ik het gevoel dat ik bij Dierbare Ontmoetingen zal vinden wat ik zoek: namelijk: een workshop met zeer praktisch toepasbare handvaten om de training van hond en kind op een positieve en constructieve manier aan te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat ik door deze lesdag veel rustiger en zelfzekerder zal kunnen zijn als onze hond er komt. En zo komt mijn droom van een hartverwarmende, respectvolle band tussen kind en hond weer een heel stuk dichterbij!

M. de Robert/ Brugge

 
 
 
 
 


Wil jij ook in je hond, jezelf en in kinderen investeren?

De 1-daagse vindt plaats op:
30 juli of op
27 augustus

Ik werk in kleine groepen van maximaal 7 deelnemers. Aangezien het een dag is waar de focus op jou ligt, mag je jouw hond en kinderen thuis laten. Zo zul je met al je aandacht bij de les kunnen blijven.

Na aanmelding ontvang je direct 2 waardevolle voorbereidende opdrachten waarin je belangrijke informatie kwijt kunt. Want een goed begin is het halve werk.

Wat ga je nu leren?

Tijdens de 1-daagse behandel ik 4 onderwerpen.

1. Kies een interventie die wel werkt

 • Je leert een interventie te bedenken die wél werkt voor al die keren dat kinderen je hond AANSTAREN, AAIEN of willen AANRAKEN.
 • Veel honden houden niet van lichamelijk contact en het kan jou veel moeite kosten om kinderen dat duidelijk te maken. Het doel is dat jij kinderen met gemak en plezier een alternatief kan aanbieden in het contact met je hond wat leuk is voor je hond en voor de kinderen.
 

2. Ontwikkel een 10-seconden boodschap en zet een kind stop.

 • Je ontwikkelt een 10-secondenboodschap waarmee je in gevaarlijke hond-kind situaties gelijk controle neemt om de veiligheid van een kind te garanderen en het welzijn van je hond te bewaken.
 • In gedetailleerde stappen leer ik je hoe je dit schrikmoment moment goed aanstuurt.
 • Je ontdekt waarom het niet werkt wanneer je een kind “NEE, DAT MAG NIET” verkoopt.
 • Super effectief bij kinderen (maar ook zeker voor om te gebruiken bij eigenwijze volwassenen ;-).
 

3. Bouw iedere ontmoeting met een kind succesvol op, zodat jouw hond weet wat er gaat komen.

 • Je leert hoe belangrijk het is om een voorspelbare opbouw te hebben in een ontmoeting met een kind.
 • Je ontdekt waarom het zo belangrijk is om ’te stoppen als het nog leuk is’ en hoe je dat snel en effectief duidelijk maakt aan je hond en het kind.
 • Je leert m.b.v. effectieve gebaren zowel je hond als het kind duidelijk te maken wat de volgorde van een spel is.
 • Ontdek hoe belangrijk het is om rust en actie tijd aan te kondigen.
 • Leer welke stappen en oefening en kind nodig heeft om met jou samen te werken.
 
 
 

4. Blus snel en effectief hondenbrandjes, zodat je hond geen vervelende herinnering overhoudt aan een kind.

 • Je ontdekt waarom het zo enorm belangrijk is om vervelende gebeurtenissen tussen hond en kind direct goed aan te pakken, zodat je hond goed blijft reageren op kinderen.
 • Leer te bepalen wat het juiste moment hiervoor is, zodat je er altijd op tijd bij bent.
 • Ontwikkel een script om het goed te maken tussen hond en kind, zodat ze als vrienden uit elkaar gaan.
 
 

Bonus

Bij deze 1-daagse training hoort een hele waardevolle bonus!
 • Een GRATIS telefonisch consult (van 30 minuten)

In dit telefonisch consult staan we stil bij de actiepunten die jij meeneemt uit de 1-daagse. Zodat je de aansturing naar kinderen nog meer laat aansluiten en met gemak en plezier uitvoert..

Enthousiast geworden?

 
 • Ontvang nu de Early Bird Vroegboek korting van €20,-en betaal voor de de gehele 1-daagse incl. telefonisch consult slechts €147,- (excl. 21% btw).
 
 

Tijden en locatie:

 • zaterdag 30 juli van 09:30- 16:30 of op zaterdag 27 augustus van 09:30-16:30
 • De training wordt gegeven in de omgeving van Breda. Je ontvangt op een later moment de adres gegevens.
 • Je ontvangt een heerlijke lunch op een schitterende locatie.

 

 • Meer weten? Twijfel je of wil je nog meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met me op. Ik spreek je graag!