Een kijkje in ons (oppas)leven…

 

Een leuk weetje:

Naast ons werk binnen Dierbare Ontmoetingen bieden wij ook een oppasdienst voor alle soorten dieren bij mensen aan huis.

Zo komen we op de mooiste plekjes en ontmoeten we de liefste dieren (én hun eigenaren). Het is begonnen als HuisoppasBrabant maar inmiddels passen we op door heel Europa.

Door ondernemend te zijn, kansen te zien en betrouwbaarheid te tonen hebben we al veel succes en plezier geboekt met onze oppasdienst.

Klik hier om te lezen wat anderen over ons zeggen. 

 

Waar we een verschil in willen maken:

Als hondenprofessional heb je een passie, ben je ondernemend maar wil je ook in vrijheid leven. 

Veel mensen ervaren dat ze vast zitten in systemen of in hun werk.

Wat zou er in jouw leven nog beter kunnen? Waar zou je nog sneller voor uit je bed springen? En hoe kun je je passie zo inrichten dat je het jaren lang met plezier blijven doen? 

Met deze vragen zijn we jarenlang bezig geweest en hebben we diverse (bedrijfs) keuze’s gemaakt die ons passie maar ook vrijheid geven.

Dit delen met anderen is een tweede passie geworden. Want honden zijn pas gelukkig als hun baasjes ook lekker in hun vel zitten en visa versa. Iedereen verdient een vrij leven en onze honden geven ons daarin vaak een prachtig voorbeeld.

OVER CINDY

Als jeugdhulpverlener werkte ik met honderden kinderen en hun papa’s en mama’s om ervoor te zorgen dat het weer gezellig werd thuis. Naast dit werk studeerde ik in 2010 af als hondengedragstherapeut.

Ik werd gedragstherapeut met een specialisatie in de relatie tussen hond en kind: een hondengedragstherapeut met een ‘Nanny-expertise’. Ik merkte dat dit hondeneigenaren erg aansprak. Ik wist kinderen te betrekken bij de hond op een manier die leuk en veilig was, zonder dat je de hele tijd streng hoefde te zijn.

Met grote regelmaat kwam ik ook bij gezinnen met een bijter in huis. Honden die een kind hadden gebeten en daarom naar het asiel moesten of zelfs geëuthanaseerd werden.

Vreselijk vond ik dat, maar wat kon ik er aan doen? De ommekeer kwam toen mijn eigen hond uitviel naar een kind. Ik verloor al het vertrouwen in mijn hond en hield krampachtig kinderen op afstand. Wat had ik fout gedaan? En hoe kon ik voorkomen dat het ooit nog eens zou gebeuren?

Wanneer je wil lezen hoe ik het zelf heb aangepakt en hoe ik mijn klanten hierbij help, nodig ik je uit om mijn gratis Ebook te lezen.

OVER YVONNE

Van jongs af aan ben ik gepassioneerd over twee dingen: dienst verlenen en ondernemen. Het is dan ook geen toeval dat ik mijn geld zowel in de geestelijke hulpverlening én als ondernemer verdiende in mijn eigen praktijk.

Ondernemen op een manier dat je met je passie je inkomsten kunt verdienen. Daar heb ik 23 jaar mensen in ontmoet en gecoacht . Zowel klanten als werkgevers.

De laatste 8 jaar heb ik me gespecialiseerd in wat ons drijft in ons werk én hoe je talenten inzet om op de lange termijn je werk met passie te blijven doen. 

Om dat verder te ontwikkelen ronde ik naast mijn werk nog 2 studies af: Hogere kader Pedagogiek en integrale Hypnotherapie en Lifestyle coaching.

Daarnaast hadden we zelf een prachtige hond, zo één die iedereen wil aaien, iets wat niet altijd goed ging en onze hond bijna een kind beet.  

Gelukkig was mijn vriendin hondengedragstherapeut en hebben we direct actie ondernomen. 

Het viel me op hoeveel je zelf in de hand kunt hebben om soortgelijke situaties te voorkomen. 

In mijn werk als (trauma)therapeut en lifecoach kom ik regelmatig volwassenen en kinderen tegen die in contact met honden bang zijn geworden of een trauma hebben opgelopen.

Angst voor honden heeft een enorme impact op iemands leven omdat ze overal in ons straatbeeld aanwezig zijn. Je kunt er niet omheen en je zou er ook niet omheen moeten hoeven! Mens en dier kunnen heel goed en veilig en samenleven, maar net als in iedere relatie dienen we op elkaar af te stemmen. 

Anderen ervan bewust maken hond- en kinderleed te voorkomen is dan ook een missie waar ik helemaal achter sta. Dat heeft gemaakt dat we samen Dierbare Ontmoetingen runnen…

Yvonne Verschure – Innovator voor ondernemer en bedrijf