imgres

“Ik volgde bij Cindy de 1-daagse training ‘Herken de risicosituaties tussen hond en kind’. Mijn hond is een herplaatser en heeft in zijn vorige gezin wat narigheid meegemaakt en is als pup een keer flink gebeten door een volwassen hond. Toen mijn dochter klein was, is zij een keer gebeten door een hond die iets wilde pakken wat zij had laten vallen. Beide hadden dus nare ervaringen meegemaakt, en dit maakte de situatie soms wat gespannen tussen hen. De directe aanleiding om de training te gaan volgen, was een vervelend incident tussen mijn hond en mijn dochter, waarbij mijn dochter echt bang is geworden voor onze hond. Dit zorgde voor spanning bij onze hond en ook voor ruzie tussen mij en mijn dochter over de hond. 

Door de 1-daagse training en de inzichten die ik daardoor heb gekregen, reageer ik met veel minder emotie en niet meer vanuit paniek. Ik kan objectiever kijken en ik reageer niet vanuit een schuldgevoel of het gevoel dat ik het heb ‘verprutst’. Mijn dochter is erg blij, zij heeft het gevoel dat zij op nummer 1 staat en we maken echt stappen in het contact met onze hond. En het contact met mijn dochter is nog beter geworden!”

Kristien Dirven, Ulvenhout

IMG_3723

“Voorheen gaven wij onze hond Binkey op zijn donder voor iets wat hij eigenlijk goed deed. Als ons zoontje te wild was, liep onze hond weg of gaf hij een waarschuwende grom. Ik corrigeerde dat. Dat doe ik dus nu echt niet meer! Ik weet vele malen beter wanneer ik nu in actie moet komen en wanneer! Als er nu iets gebeurt is het echt mijn schuld, en niet die van onze hond”. 

Stephan van Veldhoven, Ossendrecht

IMG_3651

“Toen mijn 2-jarig zoontje werd gebeten door onze hond Binkey, zijn we vreselijk geschrokken. Hoe moest dit nu verder? Ik probeerde via Marktplaats een ander thuis te zoeken, maar ik was als de dood dat hij ‘verkeerd terecht zou komen’. Mijn kindje is het allerbelangrijkste, maar wat had ik een verdriet met deze keuze. Ik heb Binkey al 9 jaar.

Gelukkig zocht ik verder en kwam ik bij Cindy terecht. We leerden zoveel over onze hond en in 3 sessies kan ik nu echt zeggen dat ik alle vertrouwen heb in de situatie. Het heeft even zeer gedaan aan mijn portemonnee, maar wat is het opluchting  dat onze hond nu bij ons kan blijven. Wat opvalt is dat niet alleen mijn zoontje en mijn hond gemoedelijker met elkaar omgaan, maar dat onze hond nu zelf ook meer rust opzoekt. Binkey kan blijven! Ook wanneer we in de toekomst een 2-de kindje verwachten…”

Yvonne van Veldhoven, Ossendrecht

collie-127x127

“Onze jonge Border Collie Jay-Jay vertoont angstgedrag. Hij begon te grommen op de momenten dat je hem aan wilde halen. Eerst bij vreemden, later ook bij ons in het gezin. Eerst dachten wij dat het ging om dominantie, maar dankzij Cindy zijn we er achter gekomen dat hij vooral erg onzeker is. Met behulp van Cindy hebben we ‘ Jay-Jay’ regels opgesteld, de standaard regels werken niet bij hem. Hij krijgt meer vertrouwen en voorspelbaarheid in zijn leven, wij krijgen langzaamaan een hond die vaker ontspannen is.”

Familie De Kok, Tilburg

bobby3-2

“Bobby was de rustigste uit het nest, maar in een paar maanden uitgegroeid tot een ‘ zorgenkindje’ voor ons. Zijn gedrag (hyperactiviteit & rijgedrag) leek een maatje teveel voor ons. We overwogen al Bobby te herplaatsen, maar niet voordat we eerst zelf alles geprobeerd hadden. We kwamen bij Cindy terecht, een gedragstherapeut die naast honden ook kinderen begeleidt. Een briljante combinatie waarbij de aanpak mens/hond mij bijzonder aanspreekt. We genieten inmiddels ontzettend van Bobby”.

Familie Koeders, Etten-Leur

1

“Mijn echtgenoot was bang voor onze Jack Russel van 9 jaar. Boaz hapte namelijk iedere keer naar hem wanneer hij een kopje thee naast me wilde zetten.. Erg vervelend!  Boaz is een herplaatser en komt uit een gezinshuis, waarin 9 kinderen opgroeide. In één sessie doorbrak Cindy het grom en bijtgedrag naar mijn man. Cindy leerde mij Boaz te begrenzen en hem een gedragsalternatief te geven. Daarna leerde zij het mijn man. Waar het mij niet lukte om mijn man ‘ op te voeden’, lukte het Cindy wel. Het grommen en bijten is nooit meer voorgekomen.”

Familie Michels, Oosterhout