Als je weet dat alles goed is, weet je dat je alles aankunt.Als je weet dat alles goed is, weet je dat je alles aankunt.

Als je weet dat alles goed is, weet je alles wat je moet weten

Onze honden weten dat ook.

Zittend in de tuin, rustig uitkijkend over de velden word ik letterlijk overdonderd door een Dierbare Ontmoeting. Cindy opent de keukendeur en onze oppashonden Saar en Pip rennen enthousiast op me af, nadat Saar eerst even de vijver heeft meegepakt en met eendenkroos op haar 2-jarige Schnauzersnuit druipend op me af komt rennen voor een uitbundige begroeting met Pip, de Borderterriër op haar hielen, alsof het maanden geleden was dat ze me zagen. Het is zo’n moment ‘dat alles goed is’.

Wie geeft wie hier een geluksmomentje?

Zo’n ontmoeting stroomt en voedt. Dat is precies wat een Dierbare Ontmoeting naar ons idee is, vandaar onze naam… We kunnen niks laten stromen zonder de ander oprecht te ontmoeten.Dat vinden wij belangrijk in alles wat we doen: het realiseren van mooie ontmoetingen: tussen hond en eigenaar, tussen hond en kind en tussen hondenprofessionals en gezinnen. Als de sfeer, de randvoorwaarde binnen het leerklimaat van zo’n ontmoeting veilig en ontspannen is, heb je een goede voedingsbodem om te leren en te groeien. Bij stress leert ons brein trager, dan staan we in de overlevingsstand. Alle aandacht gaat dan naar onze vitale organen. Dan is er geen tijd om te relaxen of om iets nieuws te leren.

Wij streven naar Dierbare Ontmoetingen in onze programma’s, zowel in theorie als in de coachings, zodat onze deelnemers dit weer over kunnen dragen aan hun klanten. Wij runnen een bedrijf en hebben grenzen, maar onze insteek is steeds opnieuw een Dierbare Ontmoeting teweeg te brengen. HIER enkele reacties van onze klanten en deelnemers.

We vinden het geweldig om dit niet alleen in de hondenbranche te realiseren, maar over de hele wereld. We dromen groot…;-) Als je dat kunt invoeren in de communicatie, in je houding én in wie je bent dan stroomt energie in je training of consult. Het ontbreekt bijna nooit aan hondenkennis. Het zijn de Dierbare Ontmoetingen die maken dat een kennismaking bijblijft en dat een training pakt. Alles wat tussen de regels door ervaren wordt door je klant en waarin geen les gegeven wordt op opleidingen, is belangrijk. Het is de uitwisseling die voedt en maakt jouw aanbod van waarde. Waarschijnlijk zeg je niets nieuws tegen je klant, die heeft het zelfs al vaker dan één keer gehoord. Maar de manier waarop je jouw kennis overbrengt en je klant dit ontvangt… dat maakt het tot een Dierbare Ontmoeting. Als je dit in je werk kunt, heeft dat ook effect op andere gebieden in je leven. Het mooie is dat het niets kost en het vaak als een boemerang terugkomt. Sluit je bijvoorbeeld even gratis aan via social media en zoek contact met anderen die ook warmlopen voor een Dierbare Ontmoeting en zoek naar die momenten met een dier, een mens.

Ook dat is ondernemerschap, van actief naar passief kunnen schakelen. Wanneer deed je dat voor het laatst? We zijn goed geworden in het opschalen, maar kunnen nauwelijks afschalen, even niets doen, bijtanken. Als je net zo goed wordt in afschalen als opschalen, ben je een goede ondernemer. De wereld is aan het veranderen, qua klimaat, economie, bewustzijn. We lopen over van informatie, maar ervaren vaak een tekort aan dierbare ontmoetingen. Wat denk jij? Als je weet dat alles goed is… Wat zou je dan méér willen doen, of wat zou je juist minder willen doen? Wie zou je willen ontmoeten?

Ik ben benieuwd naar je meest Dierbare Ontmoeting, dus zet hieronder je reactie of mail ons op support@dierbareontmoetingen.nl

Dierbare groet,

Yvonne

P.s.

Ben je benieuwd hoe je zelf meer dierbare ontmoetingen kunt hebben in je
werk of wil je hier eens over sparren meld je dan HIER.