Dierbare Ontmoetingen: de juiste reactie naar hond en kind.

 “Vorige week speelde mijn zoontje van zes met onze hond, een Franse Bulldog van 2 jaar. Ik was gewoon bij hen in de huiskamer. Ik weet niet wat er gebeurde, maar ineens hoorde ik onze hond een diepe grom geven.”   -Mark

Wil je weten hoe het afliep? 

Ik heb het kort voor je opgeschreven, omdat je misschien wel iets herkent in het verhaal van Mark over zijn hond en zijn zoontje. En misschien wil je dan net als Mark ook deelnemen aan mijn gratis webinar: Hoe te reageren wanneer je hond gromt naar een kind.

 

 

Tijdens mijn lezing over honden en kinderen stelde Mark de volgende vraag:

“Vorige week speelde mijn zoontje van zes met onze hond, een Franse Bulldog van twee jaar.  Ik was gewoon bij hen in de huiskamer. Ik weet niet wat er gebeurde, maar ineens hoorde ik onze hond een diepe grom geven. Toen ik omkeek stonden mijn hond en kind recht tegenover elkaar elkaar aan te staren, terwijl mijn hond  bleef doorgrommen.. Mijn maag trok samen toen ik het zag.”

Dan zul je wel enorm geschrokken zijn. Hoe heb je gereageerd?” vroeg ik.

Dat is juist het probleem, ik wist niet wat ik moest doen. Ik verstarde en deed eigenlijk niets. Het duurde echt een paar seconden voordat ik reageerde. Ik heb de hond voor straf naar zijn mand gestuurd. Maar ik weet niet of dat wel de juiste reactie is. Want grommen is toch juist een waarschuwing? En ik weet niet wat mijn zoontje had gedaan, dus was het wel terecht? Mijn zoontje huilde vreselijk, ik wist niet wat ik moest doen en de hond was van slag. Het was volkomen chaos. Het gaat nu wel weer goed, maar heb ik nu goed gereageerd? Hoe moet ik dat nu voortaan aanpakken als het nog eens gebeurt?” vroeg Mark.

Wat doe je als je hond gromt naar een kind?

Als je hond gromt of op een andere manier uitvalt naar een kind is de kans groot dat je enorm schrikt, of juist boos wordt.

Beide reacties zijn begrijpelijk en het overkomt veel eigenaren, maar het is niet de beste manier om te reageren.
Boos worden op je hond kan juist de situatie verergeren en niets doen kan heel onveilig voelen voor het kind.

Het kan je dus  helpen om te weten wat je moet doen in zulke situaties.

Want jouw reactie maakt het verschil tussen:

  • of het nog eens gebeurt…
  • of het grommen toeneemt en de hond echt uitvalt naar het kind..
  • of dat je ervoor zorgt kunt zorgen dat de spannende situatie snel weer veilig wordt

Maar weet jij als volwassene wel wat je moet doen hoe je moet reageren naar je hond EN naar het kind?
Met name de reactie naar het kind is iets wat veel eigenaren overslaan, alle aandacht gaat uit naar de hond.

Maar je hebt juist het kind nodig om het snel weer veilig te krijgen.
Wil je leren hoe je een kind betrekt in zo’n situatie én hoe je goed reageert op je hond? Dan ben je van harte uitgenodigd voor mijn gratis webinar.

Op dinsdag 21 november 2017 bied ik het webinar aan:
Hoe te reageren als je hond gromt naar een kind?

  1. Tijdens het webinar vertel ik je over het WAAROM achter het GEGROM
  2. Je ontvangt mijn acht stappenscript waarmee je snel, veilig én effectief kunt reageren naar je hond en naar een kind

REGISTREER HIER