Bijtincidenten voorkomen

Hoe data bijdraagt in het voorkomen van bijtincidenten naar kinderen.

Al jarenlang werk ik met kinderen en honden op basis van kennis en ervaring. Dat werkte heel goed. En toch miste ik iets. En met name in mijn communicatie naar ouders.

Ik wilde (groot)ouders, maar ook kinderen namelijk niet alleen adviseren op basis van wat ik had meegemaakt of wat ik had geleerd. Ik wilde hen ook adviseren en voorlichten op basis van recente cijfers, op basis van data.

Daarom onderzoekt Dierbare Ontmoetingen samen met de kind-hond-professionals sinds 2018 bijtincidenten naar kinderen.

Door structureel meldingen te rapporteren willen wij antwoord geven op de vraag:

  • In welke periode van het jaar worden de meeste incidenten gemeld?
    (zodat hondenscholen juist dan kinderen iets aan te bieden hebben)
  • In welke regio komen de meeste incidenten voor?
    (zodat we daar gericht preventieve lezingen kunnen geven)
  • Wat is de leeftijd van het kind dat gebeten wordt?
    (zodat we daar onze kindertrainingen op aan passen)

Zou dat niet gaaf zijn? Dat we op basis van deze data gericht advies kunnen geven?

Wij gaan ons daar voor inzetten. Mocht je dat interessant vinden, des te meer reden om Dierbare Ontmoetingen te blijven volgen.

De video laat een klein moment zien uit de kind-hond-manifestatie 2018, waarin we een aantal gegevens uit ons onderzoek bespreken.

We krijgen veel vragen rondom het werken met kinderen, en over hoe je je bedrijf kunt opbouwen. Wanneer je nu niet goed weet hoe te starten of over je carrière wil sparren, dan nodig ik je van harte uit voor een gratis telefonisch spar-gesprek
 
In dit gesprek neem ik 3 waardevolle punten met je door zodat je een 1ste stap kunt zetten. Kijk even op: https://dierbareontmoetingen.nl/hondenprofessional/spar-gesprek/
 
Of kijk op onze site voor onze gratis webinars waarin we onze beste technieken & adviezen met je delen, zowel in het opbouwen van je bedrijf in de hondenbranche als in het knettergoed communiceren met kinderen: