Featured Video Play Icon

Het Jeugdjounaal bericht over honden, kinderen en het voorkomen van bijtincidenten.

Het Jeugdjournaal van 7 september had als onderwerp: het begrijpen van honden en hoe aggressie te vermijden van honden, vooral naar kinderen.

‘Honden spreken een andere taal dan mensen en daarom begrijpen we elkaar niet zo goed’  zegt Saskia Ober. Een manier om incidenten te voorkomen is kinderen te leren honden een beetje beter te begrijpen. Yoessef van het Jeugdjournaal ging naar een basisschool in Breda, waar Saskia Ober een paar belangrijke tips geeft om honden te begrijpen en Cindy van Dorst, hondendeskundige, heeft Miriam geholpen om honden weer te vertrouwen. Miriam was namelijk door een hond gebeten toen ze acht jaar was en ze vertelt ons hoe ze zich eerst voelde en hoe ze zich voelt, nu ze met Cindy werkt om haar angst voor honden te overwinnen.

Ben je hondeneigenaar? Ontdek meer over honden, kinderen en het voorkomen van bijtincidenten door te kijken naar het Jeugdjournaalbericht van 7 september of kijk voor ondersteuning van je hond en kind op het Hondenkind programma. 

Lees je dit als hondenprofessional en wil je ook met honden en kinderen werken? Kijk dan eens op ons IMPACT PROGRAMMA voor meer informatie over het opzetten van een eigen kind-hond aanbod in de hondenbranche.