DIERBARE-ONTMOETINGEN-BLOG---Yvonne-Zondagse-Overwegingen

Hondsmoe?

Ben jij soms ook zo hondsmoe?

Leuk hoor, die honden en hun baasjes, maar de administratie wacht op je ‘s avonds als je hondsmoe bent. Je probeert ook nieuwe dingen te ontwikkelen, maar het ontbreekt je aan de tijd en energie.

Je loopt achter de feiten aan en je bent dat beu, maar het is lastig om dit te veranderen.

Wist je dat we iedere dag grotendeels steeds hetzelfde denken en doen als de dag ervoor?
We leven maar één keer en toch denken en doen we voor het grootste deel hetzelfde als gisteren en de weken daarvoor.

Als we ons steeds hetzelfde gedragen, hoeft ons brein steeds minder na te denken. Dat kan soms heel nuttig zijn. Op die manier kun je trainingen geven of de hond uitlaten, maar je wil dit NIET voor het grootste deel van je dag.

Ons brein is niet meer actief. Maak dat wakker en haal het uit je (onbewuste) patronen.
Een patroon is gedrag dat we steeds herhalen.

Hoe kunnen we als hondenprofessional stappen zetten als we vooral dingen doen die we altijd al doen? Denk aan steeds dezelfde trainingsoefeningen; niet omdat je geen andere wilt ontwikkelen, maar omdat je er niet toe komt.

Je wilt te veel in te weinig tijd doen, maar hoe blijf je dan voldoende betrokken bij je werk?
Niet door harder te werken, maar door iets te veranderen.

Dat kan, als je helder en wakker bent en niet hondsmoe. Als je meer met flow gaat werken. Dat vraagt om loslaten en niet zoals vaak gebeurt, door nog harder te werken.

Ken je het volgende gezegde?

“Met kleine hapjes leert men een hond eten.”

Dat betekent: geleidelijk aan kun je alles leren. Houd dat in gedachten bij het lezen van het volgende.
Hieronder geef ik drie overwegingen die je vandaag kunt toepassen om een kleine verandering te realiseren.

1. Doe vandaag iets op een andere manier dan dat je altijd doet.

Start makkelijk. Loop bijvoorbeeld je ronde met je hond linksom i.p.v. rechtsom. Doe je administratie in de ochtend en laat het niet weer tot de avond liggen als je hondsmoe bent. Of geef eens een onverwacht antwoord op een veelgestelde vraag ☺

2. Neem tuurtijd.

Kom eens niet in actie, maar ga zitten en doe echt niets. Geen schermpjes voor een halfuur, geen leesmateriaal, geen gesprek. Gewoon naar buiten staren of naar je hond, en zie hoe het dier ademt of beweegt, gedurende een halfuur. En laat naar boven borrelen wat er in je op komt. Zo kom je los van patronen.

3. Denk terug aan je beste moment van afgelopen week.

Overweeg vervolgens of je dat kunt herhalen, zoals een dominosteen die na één keer misschien nog wel tien keer goed kan vallen, zonder dat het je extra tijd of energie kost.

Bonus overweging

Zet je parasympatisch zenuwstelsel (dat rust geeft) op AAN! Ja, dat kan ☺. Stel je voor dat er een knop ter hoogte van je wenkbrauwen zit, iets achter je oogkassen die eruit ziet als de snuit van de meest relaxte hond ter wereld. Op het moment dat je die aanraakt, reageert ie door zijn oortjes ontspannen te laten hangen, blij met zijn staart te kwispelen en een diepe zucht te slaken. Doe het nog eens én nog eens en ‘enjoy…just that for one minute.’  Word wakker van binnen…

Ten slotte

Door iets te veranderen in je patroon in plaats van harder te werken, zul je wakker blijven én nieuwe mogelijkheden zien. En die nieuwe mogelijkheden zijn kleine vrijheidselementen. Je kunt kiezen voor verandering als jij dat wil.

Ook al zal het in het begin even wennen zijn, bedenk dan nog eens: “Met kleine hapjes leert men een hond eten.” 

Veel plezier…

Heb je ook een overweging die voor jou werkt, laat het ons even weten door een e-mail te sturen op info@dierbareontmoetingen.nl

Dierbare groet,

Yvonne

P.s.
Hieronder vind je nog enkele tips waarmee we je als hondenprofessional verder kunnen helpen.

Neem deel aan ons gratis webinar speciaal voor hondenprofessionals. Hierin delen we onze beste technieken & adviezen, zowel in het opbouwen van je bedrijf in de hondenbranche als in het knettergoed communiceren met kinderen.

Kijk voor meer info even op:
https://dierbareontmoetingen.nl/hondenprofessional/webinars/