Bijtincidenten voorkomen

Onschuldig tot het tegendeel bewezen is

 

Kunnen we de hond vertrouwen met onze baby?

Onlangs verscheen er in de Volkskrant onder de rubriek (Wat zou u doen?) de bezorgde vraag van een 26-jarige hoogzwangere vrouw.

Kunnen we de hond vertrouwen met onze baby?

Lezers werden gevraagd te reageren. En natuurlijk hebben wij dat gedaan. De grootste uitdaging was dat we slechts 110 woorden mochten gebruiken. Dat was moeilijk, omdat we zelf meer aan 11.000 woorden dachten. Hij is dan ook niet gepubliceerd maar hieronder lees je wat je zou kunnen doen als je een vreemd ‘onderbuikgevoel’ hebt en hoe je dat bespreekbaar maakt met je (schoon)familie.

Machteld van Gelder schreef op 8 april 2021, 17:36

Mijn ouders hebben een hond (kruising tussen een cane corso en een Mechelse herder). Iedereen om hen heen vindt de hond geweldig, maar mijn vriend en ik zijn bang voor de hond. Wij verwachten binnenkort onze eerste baby. Ik vind het een eng idee dat onze baby straks bij hen over de vloer komt, terwijl de hond binnen vrij rondloopt. Mijn ouders vertrouwen de hond honderd procent en hebben al gezegd dat het belangrijk is dat de hond aan de baby kan snuffelen zodat hij niet jaloers wordt. Dit idee staat mij erg tegen. Hoe ga ik hiermee om? Vrouw (26), naam bij de redactie bekend

Hieronder lees je onze reactie:

Onschuldig tot het tegendeel bewezen is?

Jij vindt de hond eng maar je ouders niet.  Zij zijn er 100% zeker van dat er niets gebeurd en juist daarin zit de winst!

Mijn voorstel…ga allebei op zoek naar bewijs. Werk samen.

  1. Vertrouw je de hond niet, ga op zoek naar bewijs wat dat kan bewijzen.
    2. Vertrouw je de hond wel, geef bewijs dat dit vertrouwen gegrond is.

Is er bewijs dat de hond eerder al nieuwsgierig, maar behoedzaam een pasgeborene heeft besnuffeld?
Heerlijk…volg dan dat plan.

Extra Tip: Besnuffel laat hem safe snuffelen door de techniek Bottom’s up toe te passen. Lees de blog hoe je dat kunt doen: www.dierbareontmoetingen.nl/hond-baby-drama-of-feestje/

Is het bewijs er niet? Zorg er dan voor dat je het krijgt:
Verzamel bewijs: Nodig 1 van onze ‘kind-hond-professional’ uit aan tafel. Grote kans dat er een prachtige aanbeveling uit komt waar zowel jullie, je ouders, de hond en de baby zich helemaal in kunnen vinden.

Binnen Dierbare Ontmoetingen zijn we gespecialiseerd in het voorkomen van bijtincidenten naar kinderen. En werken we samen met onze kind-hond-professionals die hiervoor een speciaal programma hebben gevolgd. Maar ook verwijzen we door naar gedragstherapeuten van de NVGH en Stichting Alert.

Neem je onderbuikgevoel over een hond in combinatie met baby of kind net zo serieus als je geboorteplan. Onderneem actie, verzamel bewijs, laat een expert preventief meekijken zodat jullie én je ouders genieten van de baby, de hond en van elkaar.

Dierbare groet,

Cindy

Je kunt het originele bericht lezen van Machteld in de Volkskrant.

P.s. Hieronder vind je nog 2 manieren waarop we je kunnen helpen. Kijk maar of er iets voor je bij zit.

  1. Ben je hondeneigenaar?

We hebben speciaal een online training voor hondeneigenaren ontwikkeld. ‘Maak jezelf en je Woef babyproof.’ Geschikt wanneer je als (groot)ouder preventief wil leren over het voorkomen van problemen & het plannen van de eerste ontmoeting tussen je baby en de hond.

https://dierbareontmoetingen.nl/hondeneigenaren/maak-jezelf-en-woef-babyproof/

  1. Ben je zelf hondenprofessional?

Wanneer jouw klant zwanger is, krijgen zij vaak van iedereen goed bedoeld advies. Maar is dat wel het juiste advies of ontstaat er daardoor spanning bij de hond?

De een zegt dit, de ander zegt dat… maar wat zeg jij?

Hoe help jij jouw klanten?

In onze online Manifestatie training: Baby & Hond; wat als de baby komt, speciaal voor professionals,  geven we je tips & tricks over hoe dit proces te begeleiden.

Klik op de link hieronder voor meer info:

https://dierbareontmoetingen.nl/professionals-trainingen