STUDENT IMPACT ONLINE & HONDENPROFESSIONAL – Esther Hagenbeek

Dit schreef Esther vóór en ná dat ze mee deed aan het IMPACT Online programma.

Waarom ik me aanmeld voor het Impact online programma:

Ik heb moeite om me te focussen, neem vaak te veel hooi op mijn vork, waardoor ik verdrink in al het werk, het overzicht verlies, me overdonderd voel en dat verlamt me.

Daardoor krijg ik vlucht- en uitstelgedrag en werk ik niet aan de plannen en ideeën die ik had. Ik wil met dit programma mijn eigen gedrag veranderen en meer focus krijgen.

Daarnaast wilde ik beter leren om het kind en de ouder te enthousiasmeren en hen op een positieve manier te trainen i.p.v. alleen hondentaal leren en een “pas-op” en “niet-doen” boodschap te hebben.

Kortom:

  • Ik wil leren hoe ik effectief kan communiceren naar kind en volwassene zodat ze adviezen horen en uitvoeren.
  • Dat ouder en kind meer begrip voor de hond hebben.
  • Ik wil leren hoe ik het kind kan bereiken zodat die iets anders gaat doen in deze situaties.
  • Ik wil meer tools hebben om de kinderen veilige activiteiten met/bij de hond aan te kunnen bieden.
  • Ik wil de oorspronkelijke missie van mijn bedrijf  her-evalueren.

En dit was haar reactie na afloop van het programma.

Wat het Impact online programma me opleverde:

Door het Impact programma heb ik meer inzicht gekregen in hoe ik een groot programma met alle tussenstappen en puzzelstukjes tot één groot geheel kan maken. Duidelijke tools en voorbeelden die me helpen om hiermee aan de slag te gaan.

De basisstructuur en activiteiten die ik op dit moment in mijn bedrijf wil hebben zijn duidelijk voor me. Ik weet welke producten mijn basisdoelen ondersteunen en welke niet. Het is makkelijker geworden om te kiezen. Hierdoor heb ik nee kunnen zeggen tegen een project en ben ik daar uitgestapt (in goed overleg met collega’s).

Inzicht in wat mijn dagprijs zou moeten zijn om zelfstandig van mijn business te kunnen leven.

Kennis over het profit first principe (dat vind ik helemaal tof, ik ga dat komend jaar zeker toepassen)

Kennis over de werking van de impact cirkel.

Hiermee kan ik per product/service een koppeling maken tussen de opgedane kennis van het screeningsgesprek, de resultaten en voor en tegen argumenten voor het afnemen van mijn service, de marketing rondom mijn aanbod. Met al deze opgedane kennis kan ik nóg wel een jaar vooruit.

Zeer nuttige informatie die helder wordt aangeleverd met praktische oefeningen. Alleen al het doornemen van de modules heeft me geholpen om te begrijpen hoe ik een programma nog beter op kan zetten en heeft me geïnspireerd om dit met bestaande en toekomstige diensten ook te doen. Heel nuttig!

Groetjes, Esther Hagenbeek