Veilig én leuk spel tussen kind en hond

Deze video is lekker kort en met niet heel veel tekst. Je kunt de video zelfs met kinderen bekijken. Ik wil je laten zien hoe je met een paar dingetjes op een leuke én veilige manier een spel kunt bedenken tussen een kind en een hond.
Dit in plaats van knuffelen en aaien! Want niet alle honden zijn daar even blij mee.


Voorkomen is beter dan genezen
Om allerlei narigheden te voorkomen en in het ergste geval een beet, kun je andere manieren gebruiken om het contact tussen kind en hond natuurlijk te laten verlopen.
Mocht je als hondenprofessional vragen van je cursisten krijgen hoe ze de hond en het kind samen veilig kunnen laten spelen, kun je onderstaande tips hiervoor prima gebruiken.

  1. Kies een actie spel in plaats van knuffelen en aaien. Dit kan bijvoorbeeld een speurspelletje zijn. Laat de hond naar brokjes zoeken.
  2. Zorg voor een vaste plaats om te starten. Dit is herkenbaar voor de hond.
  3. Zorg dat het kind alle aandacht heeft bij het spel.
  4. Doe het voor als een kind iets niet snapt of iets eng vindt
  5. Als je klaar bent met een spelletje geef dan altijd een ‘klaar’ gebaar. Dan weten de hond (maar zeker ook het kind) dat het spel is afgelopen. Dit is een gebaar dat je zelf kunt kiezen, maar gebruik dan wel steeds hetzelfde gebaar.

Succes met het delen van bovenstaande tips!
Maar vooral veel plezier
Groetjes Cindy
P.S. Ik help hondenprofessionals om een goed kind-hond aanbod in hun bedrijf op te nemen, zodat er heel veel honden en kinderen geholpen worden én professionals hier succesvol in worden.
Zou je hier mijn hulp bij willen?
Dan hoef je alleen maar een mailtje met “INFO” te sturen naar info@dierbareontmoetingen.nl  en we kijken even naar wat er mogelijk is.
Verder hieronder nog een aantal manieren waarop ik je verder kan helpen. Kijk maar of er iets voor je bij zit.
1. Veel hondenprofessionals willen wel meer met kinderen werken, maar weten niet hoe te starten. Om je te helpen nodig ik je van harte uit voor een gratis telefonische spar sessie.
In deze sessie neem ik 3 waardevolle punten met je door zodat je een 1e stap kunt zetten.  Stuur me een mail en ontvang direct een reactie
2. Weet je het al? We zijn een online Facebook groep gestart voor professionals die meer willen leren over kinderen en honden. De aanmeldingen stromen binnen en daar word ik super vrolijk van.
Waarom we dit doen? Omdat we heel vaak vragen krijgen van collega’s over honden en kinderen.
In de loop der jaren hebben we veel informatie verzameld en handige kindertips ontwikkelt. We delen die daar.
Kijk even op: https://www.facebook.com/groups/kindenhondveiligengelukkig/