Featured Video Play Icon

Eenvoudige tip voor het vergroten van de veiligheid

Zorg ervoor dat een kind nooit recht tegenover een hond komt te staan.

Makkelijk om te doen, maar heel effectief.

Klik op de afbeelding hierboven om de video af te spelen of lees hieronder even verder.

75.000 bijtincidenten per jaar bij kinderen zijn aantallen die schrikbarend hoog zijn. Een belangrijke oorzaak hiervan is de benadering van kinderen naar honden toe.

Ik ben ervan overtuigd dat deze aantallen met duizenden verminderd kunnen worden. En dat kan al door één handeling anders uit te voeren.

Confrontatie uit de weg gaan?

Nee dat is echt niet nodig!

Vaak zie ik in thuissituaties bij hondeneigenaren, maar ook buiten op straat, dat kind en hond loodrecht tegenover elkaar contact staan te maken.

Voor de hond is deze benadering heel confronterend omdat een kind echt aankijkt.

Om de spanning die daardoor opgebouwd wordt te verlagen, kun je ervoor zorgen dat het kind altijd wat schuin ten opzichte van de hond gaat staan.  

Leer dit je kind aan als het samen is met een hond. Dit maakt het voor kind en hond veiliger en makkelijker.

Met deze kleine verandering kun je dus al het verschil maken en ervoor zorgen dat het risico dat er iets gebeurt afneemt.

Ben je op zoek naar informatie over de omgang tussen je kind en jullie hond? Kijk dan op mijn website of bekijk mijn Facebookpagina. Vind je het fijn om nog meer tips en adviezen te krijgen? Abonneer je dan op mijn Youtube-kanaal.

Groetjes Cindy

P.S

We krijgen veel vragen rondom het werken met kinderen, en over hoe je je bedrijf kunt uitbouwen. Wanneer je nu niet goed weet hoe te starten of je wilt eens over je carrière sparren, dan nodigen we je van harte uit voor een gratis telefonisch SPAR-GESPREK.
In dit gesprek neem ik 3 waardevolle punten met je door zodat je een 1ste stap kunt zetten.
Klik op: https://dierbareontmoetingen.nl/hondenprofessional/spar-gesprek/