Featured Video Play Icon

Dierbare ontmoetingen eenvoudige tip voor het vergroten van de veiligheid.

Alweer een tijdje geleden heb ik mijn lezers de tip gegeven om ervoor te zorgen dat een kind nooit recht tegenover een hond komt te staan.

Makkelijk om te doen, maar heel effectief.

Klik op de afbeelding om de video af te spelen of lees hieronder even verder. 

75.000 bijtincidenten per jaar bij kinderen zijn aantallen die schrikbarend hoog zijn. Een belangrijke oorzaak hiervan is de benadering van kinderen naar honden toe.

Maar ik ben ervan overtuigd dat deze aantallen met duizenden verminderd kunnen worden. En dat kan al door één handeling anders uit te voeren.  

Confrontatie uit de weg gaan?

Nee dat is echt niet nodig!

Vaak zie ik in thuissituaties bij hondeneigenaren, maar ook buiten op straat, dat kind en hond loodrecht tegenover elkaar contact staan te maken.

Voor de hond is deze benadering heel confronterend omdat een kind echt aankijkt.

Om de spanning die daardoor opgebouwd wordt te verlagen kun je ervoor zorgen dat het kind altijd wat schuin ten opzichte van de hond gaat staan.  

Leer dit je kind aan als het samen is met een hond. Dit maakt het voor kind en hond veiliger en makkelijker.

Met deze kleine verandering kun je dus al het verschil maken en ervoor zorgen dat het risico dat er iets gebeurt afneemt.

Ben je op zoek naar informatie over de omgang tussen je kind en jullie hond? Kijk dan op mijn website of bekijk mijn Facebook pagina. Vind je het fijn om nog meer tips en adviezen te krijgen? Abonneer je dan op mijn youtube kanaal.

Groetjes Cindy

P.S

Wil je als hondenprofessional snel meer ontdekken over kinderen? Dompel jezelf dan een hele dag onder in de wereld van honden en kinderen.

Tijdens de Kind-Hond-Manifestatie komend jaar deel ik mijn belangrijkste inzichten en adviezen over verschillende interessante onderwerpen.

Klik hier voor meer info: https://dierbareontmoetingen.nl/kind-hond-manifestatie/

Klik even hier voor alle info over de Kind-HOnd-manifestatie