DIERBARE-ONTMOETING

Hondeneigenaren help je niet met een lapmiddel, maar met een structurele oplossing

Er is maar één manier om verantwoord geld te verdienen: het structureel oplossen van het probleem van de hondeigenaar. Zo maak je het leven van hond, eigenaar en betrokken kinderen waardevoller. Bied daarom een oplossing en geen lapmiddel.

Toch willen onze klanten vaak het liefst een lapmiddel, een quick fix, want dat zijn ze gewend. Dan moet je sterk in je schoenen staan om daar niet in mee te gaan. In 2014 kon ik dat (nog) niet en leverde ik een Quick Fix. Daar werd ik doodongelukkig van. Tot ik leerde werken met het Signature System en vastberaden NEE zei tegen de Quick Fix.

Hieronder vind je wat het werken met een Signature System betekent en ik geef een tip zodat je hier zelf ook mee kunt starten.

Wil je hier echt goed in worden, overweeg dan om samen met ons jouw Signature System verder door te ontwikkelen in onze Impact programma’s. Schrijf je in voor een vrijblijvend en kosteloos telefonisch spar-gesprek en plan HIER een tijd in wat jou goed uitkomt.

Wil je nog meer tips in mijn gratis 23 Doorbraken webinar? Je kunt je nu HIER nog inschrijven.

Hieronder leg ik uit wat het je kan opleveren om te werken via een Signature System, zodat je geen Quick Fix nodig hebt.

In ons programma leren wij de deelnemers om via zeven stappen te werken aan hun Signature System.

Je wil een unieke methode hebben om problemen tussen honden en hun eigenaren op te lossen, een waar je volledig achter staat en die zo goed is dat je er jouw handtekening onder durft te zetten.

Een Signature System is een stappensysteem van jouw manier om problemen op te lossen, met ruimte voor maatwerk. Het is jouw visie en het beschrijft de volgorde en de verschillende werkvormen, passend bij de vraag en de oplossing. Het heeft veel voordelen, maar het zorgt er i.i.g. voor dat je:

  • niet steeds opnieuw het wiel uit hoeft te vinden (zodat je tijd bespaart),
  • je jouw expertise laat zien (en klanten jouw hogere prijs goed begrijpen),
  • onderscheidend werkt t.o.v. concurrenten (en dat is aantrekkelijk).

Als je nu denkt: ik werk intuïtief, ik heb geen methode, dan durf ik te zeggen dat dit niet waar is.

Trek er maar eens een middag voor uit om uit te zoeken wat je altijd doet in het contact met een klant, of bij ieder consult, dan ontdek je dat jij ook via een methode werkt. Je hebt het alleen nooit vastgelegd.

De belangrijkste vraag die ik altijd stel aan onze deelnemers is:

Wat zouden eigenaren, hun (klein)kinderen en hun honden allemaal moeten weten, kunnen, begrijpen, inzien en voelen zodat het probleem structureel opgelost wordt?

Wanneer je dat duidelijk hebt, heb je een goede basis om door te gaan. Denk goed door, neem er de tijd voor. Vervolgens leg je de volgorde vast waarin jouw klanten dit precies aangeleerd krijgen.

Onze deelnemers zijn fan van het werken in een Sygnature System.

Hun reacties:

“Een signature system geeft zoveel duidelijkheid, voor mij en voor de klant. Het voorkomt dat ik 1000 keer het (zelfde) wiel uit hoef te vinden” Jonie Frencken, Hond&Gezin

“Ik werk al een tijdje met een signature system, hierdoor kan ik beter de waarde bepalen.” – Elisa Torlentino, Hondencollege

“Ik ben overgestapt van begeleiding op basis van uurtje factuurtje naar een aanbod in programma’s. Ik vind dit een enorme vooruitgang waardoor ik gezinnen echt verder kan helpen.”– Jan Dirk van Helten, Hondenschool WinWin.

Eerlijk is eerlijk: het is even een klus, maar daarna heb je een Signature System dat jaren voor je kan werken.

Bonus Tip: probeer zoveel mogelijk informatie die je vaak herhaalt, online over te dragen. Het bespaart je veel tijd en je klanten vinden het heerlijk om zelf het moment te kiezen waarop zij iets kunnen leren, terug lezen of oefenen.
Succes…

Dierbare Groet
Cindy

HONDEN PROFESSIONALS
 
P.S. Hieronder vind je nog 2 manieren waarop we je mogelijk verder kunnen helpen. Kijk maar of er iets voor je bij zit.
 
* Binnenkort organiseren wij weer ons gratis 23 Doorbraken webinar. Hierin deel ik mijn blunders en fouten als ondernemer binnen de hondenbranche én mijn doorbraken.
 
Kijk HIER voor onze gratis webinars waarin we onze beste technieken & adviezen met je delen,
 
* Wil je vaker BLOGS & VLOGS ontvangen? Schrijf je HIER dan even in.