GEZOND EGOÏSME IN HET GEZINSLEVEN MET DIEREN

Stel, je hebt de twee mooiste wondertjes in huis, een hond en een (klein)kindje…

Al spelend en ravottend tuimelen ze over de vloer. Wordt er gekroeld en geknuffeld, delen ze hun eten en rollen ze door de woonkamer (en soms over je bankstel).

Je geniet, geeft ze liefde, eten en ruimte maar je bewaakt ook de veiligheid en sfeer in huis. Je staat op AAN want dat is wat onze klanten teruggeven, en dat begrijpen we.

Daarom zeggen we tegen jullie…

Lieve moeders (en vaders) zorg goed voor jezelf 🥰

Als we in jouw fysieke schoenen zouden staan, zou dat onze belangrijkste zoektocht zijn. Jezelf rust geven, jezelf plezieren, jezelf verbinden, genoeg van jezelf houden om in jezelf te investeren en grenzen te stellen.

Sommigen zeggen: Jullie leren egoïsme.” En wij zeggen: ja, dat doen we, ja, dat doen we, ja, dat doen we, omdat tenzij je egoïstisch genoeg bent om naar die verbinding te streven, je toch niets hebt om aan iemand anders te geven.

En wanneer je egoïstisch genoeg bent om die verbinding te maken, heb je een enorm geschenk om te geven aan je kind, aan je hond, aan je dierbare, waar je ook bent.

De moeder van de 14 maanden oude Floris is klant bij ons en lachte laatst:

“Het is confronterend dat ik mijn kindje nu al op dien te voeden in de veiligheid met mijn hond.

En ja, dat doen we juist preventief, dat is onze expertise, omdat het voor kind en hond veel makkelijker is om iets aan te leren dan iets af te leren.

Als je het eerst 100 x toestaat en dan je kindje pas begrenst voordat hij op je hond afrent en de hond vlucht of gromt. Dan dien je eerst iets af te leren voordat je ander gedrag kunt aanleren. En als moeder en hondeneigenaar weet je vast hoe lastig dat is…

  • Dan heb je al 100 x je adem ingehouden of gemopperd.
  • Dan is de hond al 100 x blootgesteld aan angst voor het kind.
  • En is Floris al vertrouwd met zijn ‘fantastische’ spelletje.

Ook Patricia weet inmiddels hoe belangrijk het is om preventief te handelen:

De Balans in je Gezin

In een gezin, waar zowel kinderen als huisdieren deel van uitmaken, is het vinden van een balans essentieel. Het gaat niet alleen om het verdelen van taken, maar ook om het erkennen van ieders unieke vaardigheden en behoeften. Let op, dat is iets anders dan dat jij overal goed in bent…😉

Door samen te werken, ja zelfs met jonge kinderen, en met je partner, kun je zoveel gemopper voorkomen en een gemoedelijke sfeer creëren.

Daarom geloven we in ondersteuning van het hele gezin, om het veilig te houden tussen hond en kind. Doordat je ontdekt wat je kunt doen om risico situaties te voorkomen en hondenbrandjes te blussen.

Zo houden we het veilig en wordt er minder gemopperd op elkaar.

Take no shit/do no harm

Het begint allemaal met het erkennen van jouw eigen behoeften en grenzen.

Pas wanneer jij weet wat je wil kun je er voor anderen zijn. Het betekent niet dat we hond en kind moeten negeren of onverschillig moeten zijn, maar eerder dat we onszelf genoeg respecteren om ook eens nee te zeggen en op tijd in onszelf investeren. Ook als anderen iets van je nodig hebben want dat houdt nooit op.

Wanneer heb jij voor het laatst stil gestaan bij jouw behoefte? Bij wat jij wilt? Dat kan de eerste stap zijn die we met deelnemers zetten. Heb jij vandaag bijvoorbeeld al drie keer diep ademgehaald en even stil gestaan bij hoe je je voelt?

Veiligheid en Harmonie

Om die twee in je gezin te krijgen is het belangrijk om te leren hoe we risicosituaties kunnen voorkomen en conflictsituaties kunnen oplossen, vooral als het gaat om de interactie tussen kinderen en huisdieren. Door bewust te zijn van mogelijke gevaren en effectieve strategieën te gebruiken, kunnen we een veilige en gelukkige omgeving creëren voor iedereen in huis.

Het Belang van Opladen

Ten slotte is het cruciaal om te weten wanneer we de “AAN” knop kunnen “UIT” zetten en tijd kunnen nemen om op te laden. Zelfs in de drukte van het dagelijks leven is het belangrijk om momenten van rust en reflectie te vinden, waarin we kunnen ontspannen en herstellen van onze dagelijkse activiteiten.

Ben je opzoek naar een transformatie? Wil je minder mopperen en op een speelse manier meer balans tussen je hond en kind? Dan staan we tot je beschikking, zodat je het even niet alleen hoeft te doen. Zodat je op kunt laden, kunt ontdekken hoe het anders kan, en hoe je dit kunt inrichten voor de komende jaren.

Menig moeder die niet op tijd oplaadt zegt: “Ik kan toch niet steeds tijdnemen voor mezelf.”

Gezond egoïsme is een teken van zelfbewustzijn en investeren in jezelf. Het is een evenwichtsoefening die ons in staat stelt om te gedijen om vervolgens vanuit een plek van kracht te handelen.

Dus durf voor jezelf te zorgen lieve ouders en onthoudt: Wanneer je egoïstisch genoeg bent om verbinding met jezelf te blijven maken, heb je een enorm geschenk om te geven.

Dierbare groet,

Yvonne

P.s. Hieronder vind je nog enkele manieren waarop je mogelijk verder kunnen helpen.

  • Speciaal voor hondeneigenaren hebben we het unieke programma Hondenkind Dit zit boordevol leuke en waardevolle instructies om (preventief) te helpen met alles wat je tegenkomt tussen hond en kind.
  • Ben je op zoek naar een echte transformatie en ben je klaar om te investeren in jezelf en je gezin? Neem dan contact met ons op voor een exclusief Hondenkind VIP-programma, waarbij we gedurende jouw gekozen periode volledig tot jullie beschikking staan.”