IEDERE HOND HEEFT IETS ANDERS NODIG, NET ALS IEDERE EIGENAAR

Iedere hondenprofessional of hondenschool hoeft niet hetzelfde te zijn. Velen zeggen: “Nou, het is zoveel gemakkelijker als we allemaal hetzelfde vinden en doorgeven. Dan leren alle honden en baasjes het op dezelfde manier. Want dit is de enige goede manier om honden te trainen” En zo zien we dat niet alleen in de dierenbranche maar ook in schoolsystemen of andere branches.

En wij zeggen, het is niet gemakkelijker als we allemaal hetzelfde doen en zijn; conformiteit is juist datgene wat ons het meest belemmert om te groeien. Als iedereen waarde mag toevoegen op zijn unieke manier genieten we van een spectrum aan mogelijkheden en oplossingen met elkaar.

Dat massale verlangen om allemaal dezelfde puppytraining of oefeningen met honden en eigenaren te doen – om allemaal op dezelfde manier te denken en dezelfde dingen te willen in het leven – is wat uiteindelijk opstand veroorzaakt van binnenin, moeheid omdat we simpel weg allemaal uniek zijn en onze eigen weg te wandelen hebben.

Uniekheid
Je bent vrij om jouw unieke manier van werken te ontwikkelen. Je dient vrij te zijn om met je passie voor honden te werken zodat de hondenbranche kan floreren op alle creatieve en unieke ideeën die omhoog borrelen.

Laten we als hondenprofessionals vastbesloten vrijheidszoekers zijn, in een Massabewuste-samenleving die vastbesloten is om ons hetzelfde te maken met systemen en regels.

Iedere hond heeft iets anders nodig, net als iedere eigenaar. Elke relatie tussen mens en hond is uniek dus laten we ruimte bieden voor ons unieke manier waardoor we nog meer kunnen ontdekken waar we goed in zijn.  Wat onze purpose is en hoe we honden en hun eigenaren kunnen helpen.

Verlangens
Het maakt niet zoveel uit wat je doet met dieren maar hoe je het doet! Zo is ons unieke verlangen (onze overkoepelende missie) om meer dierbare ontmoetingen de wereld in te brengen. En dat doen wij toevallig door unieke programma’s te maken voor eigenaren en hondenprofessionels die van hun honden passie hun werk willen maken. Zodat ze daar een goede boterham aan overhouden.

Maar wat is jouw unieke verlangen? Waarom doe jij wat je doet?  Misschien wil je honden helpen door ze een stem te geven, uit te leggen wat ze nodig hebben naar eigenaren, waarde te bieden door veiligheid te creëren in gezinnen of wordt je blij als eigenaren leren echt met hun hond te connecten.

Bij veel collega’s die ons vragen stelde ging het stroperig omdat ze bang waren voor kritiek als ze echt zouden doen wat ze wilden doen voor honden. Of omdat ze bang waren een prijs te vragen voor het prachtige werk wat ze deden, bang voor kritiek dat ze het voor het geld zouden doen omdat het een roeping zou moeten zijn.

Roeping
Een roeping en passie is wat we aanmoedigen. Enkel daarmee zal het werk wat we doen echt van waarde zijn en Impact maken. Maar in een wereld waar geld nog het enige ruilmiddel lijkt (we zijn voorstander van een ruileconomie of andere unieke mogelijkheden die de toekomst ons brengt) dien je ook voor jezelf te zorgen. Doe je dat niet dan blust je passie uiteindelijk uit omdat je alleen maar geeft. Dan loop je leeg en verlies je de levensenergie die je nodig hebt om te doen waarvoor je hier bent. En daar help je uiteindelijk geen hond of eigenaar mee, en verlies je vooral de connectie met jezelf en met je purpose.

Juist door niet hetzelfde te hoeven zijn als anderen kun je een uniek aanbod bieden voor dieren. Een aanbod dat echt bij jou als individu past met al je specifieke gekkigheden, onzekerheden en vaardigheden. Als je die kunt laten shinen door jouw aanbod heen, door jouw manier van werken dan zul je als een magneet zijn. Een magneet voor die klanten die precies zoeken en nodig hebben waar jouw waarde en gekkigheden liggen.

Mogelijk heb je het verlangen om:

  • Te zorgen voor een veilige sfeer in huis voor de hond en het gezin.
  • Ben je een kei in het aanvoelen van dieren en/of mensen
  • Vind je het heerlijk om honden te trainen en baasje jouw kennis mee te geven
  • Voel je een diepe connectie met deze geweldige kameraden voor het leven, en wil je dit overbrengen op anderen zodat ze meer steun hebben en gezelschap ervaren aan elkaar.

*Tip voor jouw eigen hondenpad:

Je eigen weg gaan
Het kan soms lastig zijn om je eigen weg te gaan, vooral als anderen in een bepaalde richting gaan. Onthoud echter dat juist in jouw eigenheid de kracht ligt. Stel jezelf open voor het ontdekken van wat jou onderscheidt, wat jouw aanpak zo bijzonder maakt. En gebruik dat als fundament voor je aanbod.

Ons unieke verlangen? Dat is absoluut om je te helpen met bovenstaande stappen. Om jou te ondersteunen en te inspireren. Om al je vragen te beantwoorden en een waardevolle bijdragen te leveren aan jouw passie voor honden zodat je ervan kunt leven. Door die specifieke gekkigheden door jouw aanbod heen te laten shinen en je te helpen om daarvoor te gaan staan. Waarin je taal krijgt en zelfvertrouwen om op te staan voor jouw verlangens.

Waarom? Omdat we blij worden van anderen die leren te leven van hun passie en daarmee een goede boterham verdienen, zodat ze groeien en gedijen. Want dan zitten we lekker in ons vel en brengen we weer dierbare ontmoetingen de wereld in…

Niet omdat onze verlangens te moeilijk zijn durven we niet, maar omdat we niet durven, zijn onze verlangens moeilijk.

Meer met je passie doen?
Wil je meer met je passie doen en je waarde de wereld in slingeren, bekijk dan ons gratis Webinar Laat je inspireren door de 23 tips die je krijgt om je honden business uit te bouwen.

Liever gewoon eens vrijblijvend met ons sparren? Over je passie en de mogelijkheden die we bieden, plan gerust een spar-gesprek in. Dit doen we gratis om anderen op weg te helpen. Soms is er een drempel om die stap te nemen maar vaak helpt het om even met een ander te sparren ipv alleen in je eigen hoofd te blijven ronddraaien met ideeën. We beloven je een dierbare ontmoeting, no strings attached, en dat je met een glimlach en een stukje inspiratie weer ophangt;-)

Dit zeiden anderen
Lees hieronder wat anderen bij ons vonden, en wat ze juist geholpen heeft om echt van hun passie te leven.

Wees trots op je eigenaardigheden en de specifieke waarde die je toevoegt aan het leven van honden en hun eigenaren. De wereld heeft behoefte aan diversiteit, en jouw unieke bijdrage kan het verschil maken.

Een mens die zijn eigen weg durft te gaan, die het heeft durven wagen met het leven, zal het geluk kennen om vandaaruit te werken en anderen te helpen.

Ik wens je veel plezier en succes op jouw pad!

Dierbare groet,

Yvonne

P.s. Hieronder vind je nog een manier waarop we je mogelijk verder kunnen helpen. Kijk maar eens of er iets voor je tussen zit.