DE VERBORGEN TAAL VAN ENERGIE

Vandaag laat ik jullie kennismaken met een andere manier van het voorkomen van bijtincidenten van honden naar kinderen. In onze wondere wereld van kwispelende staarten en giechelende kinderen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat onze harige vrienden en jonge avonturiers vreedzaam met elkaar omgaan. Wat je uitstraalt krijg je terug. Laten we ontdekken hoe we hondenbeten kunnen voorkomen en tegelijkertijd nieuwe zienswijze kunnen toevoegen aan dit belangrijke onderwerp!

Heilige graal
Honden hebben ook persoonlijke ruimte nodig, net als wij wanneer we een heerlijk ijsje verorberen. Leer kinderen dat ze de hond niet mogen lastigvallen als hij eet uit zijn heilige graal of zich terugtrekt in zijn “zen-modus”. Maak er b.v. een spelletje van door voor te doen hoe dat is voor de hond. Geef het kind iets lekkers waarbij jij steeds in zijn eet zone probeert te komen terwijl hij eet. Zo laat je je kind inleven in je hond.

Geen levende knuffels
Trekken aan staarten is geen spelletje, en honden zijn geen levende pluche knuffels. Laat kinderen zien hoe ze de signalen zoals gapen kunnen herkennen – Vertel ze dat hij met gapen eigenlijk zegt: “Nee bedankt, ik speel even niet mee. Of, ik vind het even te spannend”.

Supervisie & geheime codes
Honden en kinderen zijn als magneten maar juist daarom dient er een volwassen supervisant te zijn om het spel in de gaten te houden. Leer kinderen dat ze een geheime hondentaal kunnen spreken, zodat ze met honden kunnen praten. Leg ze b.v. uit hoe ze toestemming kunnen vragen aan de eigenaar en vervolgens ook aan de hond voordat ze een hond benaderen.
Hieronder worden wat geheime codes uitgelegd:

  1. Wanneer de eigenaar “Ja” zegt kijk dan naar de hond of die naar je toe komt of juist naar achter stapt. Ga alleen naar de hond toe toe als hij echt een voorwaartse beweging maakt. Oefen dit met een kind waarbij jij de hond speelt. Neem het op via je smartphone en kijk het eens terug. Oefen dit bij en met andere kinderen. Laat de hond lekker zijn eigen ding doen.
  2. Als de hond rond zijn mond likt (dat noemen we tongelen) ervaart hij stress. Zet voorzichtig een stapje naar achter en kijk of hij dan stopt met tongelen. Zo ja, blijf lekker staan waar je staat. Zo nee, zet nog een stapje naar achter. Herhaal dit tot hij niet meer tongelt. Lees hieronder meer over ‘energie baby’.
  3. Fluistertaal. Honden hebben super goede oren. Laat kinderen ontdekken dat de hond ze gewoon hoort terwijl de mensen eromheen er niets van verstaan.
  4. Leer ze lichaamstaal. Honden zijn meesters in het observeren van onze lichaamstaal. Ze letten op onze houding, gezichtsuitdrukkingen, gebaren en zelfs kleine bewegingen van onze spieren. Wanneer we ons ontspannen en kalm voelen, stralen we vaak een open en vriendelijke houding uit. Dit kan door honden worden waargenomen als een positieve en uitnodigende energie. Aan de andere kant, als we gespannen, nerveus of angstig zijn, kan een hond dat oppikken en zich mogelijk ook ongemakkelijk voelen.

Vertel ze natuurlijk ook dat ze de hond niet dienen te behandelen als een voetbal of een plucheknuffel. Laat ze b.v. voor ‘hond’ spelen als ze dat leuk vinden en doe of je ze te pas en te onpas wilt knuffelen. Blijf kinderen eraan herinneren dat ze best mogen knuffelen en aaien maar alleen als de hond zelf op hen afkomt. En zodra de hond weg wil, laat je de hond gaan… Je hebt nu een aantal geheime codes geleerd, heeft dat je interesse gewekt? Er zijn er namelijk nog veel meer te leren bij ons!‌

Van schoolbanken tot speelpleinen
Honden hebben net als kinderen training en socialisatie nodig. Het is als een speelplein voor je hond, waar ze niet alleen leren dat bijten geen spelletje is en wanneer ze in hun mand moeten blijven, maar ook positief gestimuleerd worden om te groeien. Als toegewijde hondenliefhebbers en experts op dit gebied, moedigen we je aan om je hond op een positieve manier te trainen. Onze website staat boordevol gratis tips en waardevolle informatie om jou te helpen. Ook bieden we diverse programma’s aan, speciaal ontworpen om zowel kinderen als honden positief met elkaar te laten omgaan en te trainen.
Het resultaat? Minder frustraties en meer harmonie in het gezin! Belangrijk is een goede socialisatie, waarin je hond kennismaakt met verschillende situaties en mensen, inclusief kinderen! Samen zorgen we ervoor dat je hond en kinderen begrijpen wat er van hen verwacht wordt, waardoor onnodige frustraties worden voorkomen. Laten we samen werken aan de groei van je hond en het gezin, zodat ze zich vol vertrouwen en begrepen voelen.

Energy, baby!
Dat is volgens ons is energie de sleutel tot harmonie tussen honden en kinderen. Het geheim is om de juiste energie uit te stralen. Net zoals een dansfeest zonder muziek niet hetzelfde is, voelen honden onze vibes haarfijn aan. Dus laten we kinderen leren dat kalme en blije energie ervoor zorgt dat honden zich op hun gemak voelen. Laten we een voorbeeld nemen van die yogi-hond en onze innerlijke zen naar boven halen!

Hoewel het misschien niet helemaal duidelijk is hoe honden precies onze vibes aanvoelen, zijn ze ongelooflijk gevoelig voor onze lichaamstaal, stemintonatie en geur. Al deze subtiele signalen spelen een cruciale rol bij het begrijpen van onze gemoedstoestand. Daardoor kunnen ze reageren op onze energie en emoties, wat de basis legt voor die bijzondere band tussen honden en mensen. Laten we een omgeving creëren waarin zowel honden als kinderen zich veilig en gelukkig voelen. Met een beetje wijsheid en een vleugje humor kunnen we de speeltijd in harmonie laten verlopen en ze van elkaar laten leren.

En hey, als je op zoek bent naar meer goede vibes, dan ben je hier aan het juiste adres! Samen kunnen we ervoor zorgen dat de avonturen tussen honden en kinderen leuk zijn en dat jij er ten volle van kunt genieten. Of het nu gaat om wandelingen in het park, het spelen van leuke spelletjes of gewoon samen knuffelen op de bank, laten we onze energie, respect en supervisie inzetten om er iets geweldigs van te maken! Dus, ben je er klaar voor? Laten we samen een wereld vol gelukkige staarten en brede glimlachen creëren!

We bieden nieuwe kennis in onze programma’s. Kijk gerust even of er iets voor je tussen zit. Voor HONDENPROFESSIONALS bieden we juist ondersteuning om met je passie voor honden een lekkere boterham te verdienen.

Voor de hondenprofessional:
Onze gratis Webinars showt je onze grootste (financiële) fouten (zodat jij ze niet hoeft te maken). We delen ook onze belangrijkste doorbraken die je de volgende dag al toe kunt passen met honden in gezinnen met (kleine)kinderen.
Schrijf je nu nog in voor het eerstkomende gratis webinar:
webinars – Dierbare Ontmoetingen

We krijgen veel vragen rondom het werken met honden in gezinnen met kinderen Wil je jouw hondenbedrijf uitbouwen? Je coaching praktijk met dieren opstarten of iets anders? Weet je niet goed hoe je de eerste stap zet of je wilt eens over je carrière sparren? Dan nodigen we je van harte uit voor een gratis, vrijblijvend en inspirerend telefonisch gesprek. Plan zelf hieronder even een datum in:
Spargesprek – Dierbare Ontmoetingen

Wil je extra kennis en goede vibes als HONDENEIGENAAR?
Speciaal voor hondeneigenaren hebben we een gratis boekje: ‘Vriendjes voor het leven’. Dit boekje staat vol tips om het veilig en leuk te laten verlopen tussen hond en kind.
Gratis E-book: ‘vriendjes voor het leven’ – Dierbare Ontmoetingen

Daarnaast hebben het unieke programma ontwikkelt Hondenkind. Dit zit boordevol leuke en waardevolle instructies om je (preventief) te helpen met je hond en kind.
– Dierbare Ontmoetingen Hondenkind programma. Dierbare Ontmoetingen